Eureka!

El bloc d'en Quim Bosch

30 de novembre de 2015
0 comentaris

¿Qué te importa lo que piensen los demás?, de Richard Feynman

FeynmanAra que Ridley Scott i Matt Damon triomfen als nostres cines amb Mart (The Martian), és un bon moment per comprovar fins a quin punt les batalles i les capelletes que, segons la pel·lícula, es desfermen al si de la NASA arran del fracàs d’una de les seves missions, poden estar inspirades en un fet real: l’explosió del transbordador espacial Challenger l’any 1986.

L’explosió del transbordador, pocs segons després d’haver-se enlairat, va tenir un gran impacte mediàtic. Milions de persones seguien l’enlairament i van veure l’accident en directe, era el programa estrella de la NASA. La missió tenia un valor afegir: per primer cop, una persona civil participava en una missió de la NASA. De manera simbòlica, la persona seleccionada va ser una mestra d’escola: Christa McAuliffe.

En aquest llibre, una mena d’spin-off del best-seller Are you joking Mr Feynman?, Feynman ens explica la seva experiència a la comissió que la NASA va designar per analitzar l’accident. Una comissió en la qual ell era l’única persona sense vinculació directa amb la NASA. En aquest llibre ens explica els entrebancs amb què es va topar durant la investigació… i amb una informació que algú de la NASA li va fer arribar de manera anònima. Una informació que va capgirar la investigació i el va dur a enfrontar-se al president de la comissió.

Un cop més, no hi ha res de nou sota el Sol. O sobre Mart.

¿Qué te importa lo que piensen los demás?
Richard Feynman
Alianza Editorial, 2015
275 pàgines

(Article publicat al butlletí electrònic Recercat, número 112, novembre 2015.)


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.