Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Valencians pel feixisme, milers de valencians!

València capital del feixisme? Home, això fóra trair aquell esperit republicà, si no fos que en aquesta segona idea, en l’esperit n’hi ha una part romàntica mai no esclarida. Fóra anar contra la identitat valenciana, tan escassa com necessària per poder respirar, aquests dies pot-electorals, de resultats valencians tan nefastos com esperançadors. De l’esperança, els valencians, hem de ser capaços de fer-ne virtut. D’una altra manera mo n’anem a collir i ens gitem a dormir davall una soca de Nàvels de Foios. Esperança perquè, tan avall com ha caigut el vot valencià, una majoria en favor del feixisme i l’espanyolisme (una sola cosa tota plegada), només que ens queda camí avant, per salvar-nos i travessar el desert, dos deserts, tres deserts si ens cal, perquè el camí serà llarg, i dur, pero d’això no n’aprenem ara, que ja venim d’una herència que ens ha castigat sobremanera.

Si repassem les dades d’ahir n’hi ha per a caure malalt. Ciutats, pobles i encara pedanies on l’extrema dreta ha guanyat de carrer, amb majoria absoluta. I encara si sumeu el psoe, que és 155 tot plegat, i un allau de retallades democràtiques, d’agressions, d’impunitat davant el feixisme, el 80 per cent dels vots valencians van a opcions antivalencianes. Això és, que atempten contra els recursos, el patrimoni i els drets dels valencians, en canvi d’atiar els espanyols, que són un màster en corrupció, lladrocini i polítiques de la injústicia. Això és, una majoria del vot valencià prefereix ara mateix tota la parafernàlia espanyolista i el que representa: monarquia, militars, gc, i un finançament de pena. Tot això qui ho vota?, els llauradors, els joves, els treballadors de mercadona?, els funcionaris, els militars?, els rectors? Sí, una majoria del vot valencià ha renunciat al valencianisme, al feminisme, al republicanisme, a la justícia, a l’honestedat o a la decència.

Doncs, au, a fer pedagogia. Com fa anys que venim predicant, però a veure si ens afinem i guanyem una mica d’eficàcia. Però abans caldrà passar per l’oculista de Xiva, perquè potser la lletra és la A, i nosaltres no la sabem veure, que posa ací?, la A!, com?

Però la pedagogia no és suficient, amb tanta repressió com vivim, i una vida política tan cendrosa. Per cert, sinyors de més espanya, no serà hora de reclamar que reobrin la TV3 o ens esperem a provar-ho quan governe la fatxenderia total?

 

 



Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent