4 de maig de 2006
Sense categoria
3 comentaris

No tinguem por a dir NO

El debat de l’Estatut continua, i ara, en el lloc més important, en la societat. És en el referèndum on nosaltres, els ciutadans, hi tenim alguna cosa a dir. És aquest pas el que fa més por als polítics, que han debatut, discutit, negociat i creat aquest estatut. Està a les nostres mans dir Sí o No. Però la majoria dels ciutadans estan cansats de tot plegat i l’abstenció farà estralls…

CONTINUA

Sembla que molts votants socialistes i convergents no aniran a votar i els que ho facin es trobaran dividits… Més d’un està a favor del no i molts s’abstindran. Aquesta és la meva sensació, a no sé que es dugui a terme una campanya ben feta i que il·lusioni a la ciutadania.

La campanya pel vot nul, el vot de transformació del referèndum estatutari en un referèndum sobre la independència, és lloable i està ben pensat, però crec que no és pràctic ni serveix de molt en aquests moments.

Crec que si algú no li agrada aquest estatut que voti que NO i prou. Si finalment els que no volem més retallades des d’Espanya ens posem d’acord podria sortir el NO. La qüestió és si el NO és bo per Catalunya. Què passarà si surt el NO? És una bajanada pensar que la única lectura que es farà és que el país s’ha convertit en pepero… El PP que voti el que vulgui, no hem de votar en funció del que el PP fa. Només faltaria! Cadascú ha de votar en funció del que cregui i no segons el que faci el veí. I tampoc hem de votar amb por.

Si surt el NO caldrà començar de nou tot el procés estatutari, continuarem algun any més amb l’antic, però aquest no serà etern. Tothom està d’acord en que Catalunya necessita un nou estatut.  I en aquest nou procés estatutari, la visió nacionalista i independentista tindrà una legitimitat molt més gran. Els polítics sabran que la ciutadania no accepta retallades espanyoles sense sentit, sense lluita.

Jo no veig que les conseqüències del NO siguin molt negatives, així doncs el NO és una opció possible i coherent. No tinguem por a dir NO.

Novetat: campanya diguem no: http://www.diguemno.org/

  1. El vot nul, que semblava l’adient per expressar un rebuig a l’Estatut de la Moncloa sense posar entrebancs, alhora, a l’aprovació de les escorrialles que suposa, sembla clar que és un vot "antisistema" no generalitzable més enllà dels convençuts.

    Hem de triar, doncs, entre "sí" i "no", perquè sigui una opció que pugui generar complicitats més enllà dels habituals: una opció clara, entenedora i sobretot "normal". Des del rebuig a com s’ha dut a terme el procés i al resultat de tot plegat, per tant, trobo que no hi ha més opció que dir NO. El món continuarà fent, el sol sortirà l’endemà i sempre tindrem l’esperança que arribarem a vells amb alguna cosa més que això.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!