Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Publicat el 28 d'abril de 2019

Aprofitem l’impàs entre escrutinis reals i sondatges?

Demà el nou Govern valencià es reunirà per prendre tres grans decisions: connectar-nos de nou a TV3 i IB3, preparar el camí de decidir dels valencians i elevar a categoria de culte la taronja valenciana. De fet, aquesta última decisió provocarà una festa en les cooperatives del camp arreu del país, i en veure com puja l’autoestima dels valencians, entre llauradors sobretot, no us estranye si prenen una quarta decisió gairebé en l’acte: com dirien els privilegiats de la intel·ligència valenciana “en un pensat i fet”. Sí, sinyors, el Govern valencià anunciarà a Espanya que treballarà per la democràcia i la llibertat. Ep, poca broma, perquè en el fons, perquè siga una realitat, la decisió, gairebé que anuncia el dret de decidir dels valencians i de proclamar-nos República.

Serà bonic, mare, la República Valenciana serà un nou estat a Europa, gairebé a pocs dies de les eleccions europees. Quin colp, mare, quin tomb, quin trasbals a Europa entre Tajanis, Junckers i Pons… Tant com ens haurem d’espavilar a fer canvis, en les campanyes europees, en els equips, en les candidatures. Per cert, el Govern valencià declararà il·legals els partits feixistes i començarà un procés d’il·legalització del pp, per corrupte, prevaricador, lladre i antidemocràtic. El franquisme serà desautoritzat i els Tribunals de jutges prevaricadors i còmplices seran destinats a llaurar amb forcat i rella.

Ohh, quanta feina que se li girà als valencians, dilluns mateix. Sort que serà Sant Vicent, que és Pasqua (el cinqué dia) i qualsevol miracle serà benvingut. Quina festassa i quin sidral més democràtic. Per cert, quin tant per cent d’escrutini tenim?

Visca la República dels valencians! #RepúblicaValenciana



Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent