La mirada fluida

Educació, societat i noves tecnologies

8 d'abril de 2006
Sense categoria
3 comentaris

Les Reformes Educatives

L’editorial de El Periódico d’ahir es refereix a la LOE com la cinquena reforma educativa de la democràcia, argument repetit en altres mitjans (alguns fins i tot han parlat de la sisena reforma). Cal advertir que això no és del tot cert i crea confusió entre el personal, el que menys necessita l’educació.

Si “reforma” vol dir canvis permanents en l’estructura del sistema educatiu, durant la democràcia només hi ha hagut una veritable reforma educativa, la LOGSE, l’any 1990, després de 15 anys de transició i democràcia convivint amb un sistema educatiu d’herència franquista.

L’altra intent de reforma va ser la LOCE del PP, avortada definitivament ara amb l’aprovació de la LOE, 16 anys després de la LOGSE. Les altres Lleis, com la LODE, van legislar sobre aspectes fonamentals de política educativa, però no van afectar l’estructura i el currículum del sistema educatiu en cap de les seves etapes.

Fins i tot la LOE, que encara no és vigent perquè no ha estat publicada al BOE, no és una veritable “reforma” del sistema, perquè manté l’estructura bàsica implantada per la LOGSE. A banda d’això, potser un dels trets més destacables de la nova llei sigui que deroga totes les anteriors, excepte la LODE. En això sí que sortim guanyant: ens serà més fàcil navegar, i no naufragar, entre les lleis educatives.

Esperarem a que es publiqui per anar analitzant el seu contingut, però avanço ja una qüestió: no em puc creure que l’abstenció inesperada de CiU sigui deguda únicament a la no acceptació d’una esmena pactada al Senat (els representants municipals en els centres concertats). Què ens hem perdut també en aquesta negociació?

  1. quan vulgues et convide a una orxateta vora mar a prop de Xúquer, la mar i la muntanya

    i la mare de néu del castell

    ai, de déu

    és que berta diu Neu, 4 anys

    i parlem de la FPA i totes les lleis de merde==

    vols?

    Glòria

  2. Hola!

    El meu nom és Isa i estic al meu últim semestre a la UOC. Estic preparant el meu Treball Final de Carrera (TFC) sobre els blogs i necessitaria de la teva ajuda. M’agradaria comptar amb la teva col·laboració i que responguessis un qüestionari sobre els blogs i Internet que he allotjat al següent domini:

    http://www.icarreteroc.net

    Només et prendrà uns minutets i per mi és molt important, sense respostes no hi ha treball 🙁

    Un cop finalitzat, el treball serà publicat, tornaré a passar per dir-te on i l’adreça del teu blog sortirà a la llista de participants (si estàs d’acord).

    Moltes gràcies!!

    Isa

    ¡Hola!

    Mi nombre es Isa y estoy en mi último semestre en la UOC. Estoy preparando mi Trabajo Final de Carrera (TFC) sobre los blogs y necesitaría tu ayuda. Me gustaría contar con tu colaboración y que respondieras un cuestionario sobre los blogs e Internet que he alojado en el siguiente dominio:

    http://www.icarreteroc.net

    Sólo te ocupará unos minutos y para mí es muy importante, sin respuestas no hay trabajo 🙁

    Una vez finalizado, el trabajo será publicado. Volveré a pasar para decirte dónde y la dirección de tu blog saldrá en la lista de participantes (si estás de acuerdo).

    ¡Muchas gracias!

    Isa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!