La mirada fluida

Educació, societat i noves tecnologies

25 d'octubre de 2005
Sense categoria
0 comentaris

Dia d’Internet

Avui es celebra el dia d’Internet per iniciativa de més de 300 organismes i institucions.

Tot i les periòdiques crides d’alarma sobre el nostre baix nivell d’ús d’Internet, segons les dades de l’Observatori de telecomunicacions i de la Societat de la Informació (Red.es), el número de persones que accedeixen a Internet ha crescut un 44 % en els últims 18 mesos.

L’internauta mitjà té menys de 34 anys (60 %) i amb l’edat disminueix el nombre d’usuaris (els majors de 65 anys són un dels grups exclosos del món digital). Tot i que els professorat és un col·lectiu amb més usuaris d’Internet que la mitjana de la població, si tenim en compte que l’edat mitjana està entre 40 i 50, el col·lectiu s’apropa més a l’exclusió digital que al perfil de l’usuari habitual. Això pot explicar una part de les dificultats que troben les TIC en la seva penetració als centres docents. [segueix]

Una una vegada un professor em va dir: Ara comença a arribar gent jove que està preparada, ha fet cursets i està treballant en informàtica. La gent gran que no s’ha ficat, és difícil. A més t’ha d’agradar. El que caldria és renovar la gent, més gent jove“.

El problema és que entre tant, l’escletxa entre les escoles i els professors que utilitzen les TIC i els qui no és cada vegada més gran. I també, i això és més preocupant, l’escletxa entre els joves alumnes, ciutadans de la Societat de la Informació i del Coneixement, i l’escola de l’era industrial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!