El bloc d'en Jordi Martí

President de la Federació de Barcelona de Convergència

13 de març de 2011
Sense categoria
0 comentaris

LES LLIÇONS DELS NEGLIGENTS

Quan el Govern d’Artur Mas encara no ha fet ni els cent dies, els responsables de la desfeta econòmica de la Generalitat i de la ruïna moral del país continuen criticant les mesures d’estalvi i austeritat del Govern i donant lliçons de progressisme i bona gestió social, en una mostra més de la seva mala fé i de la seva irrellevància política. Els culpables d’haver infringit el pitjor dels mals a l’estabilitat econòmica i la credibilitat política del nostre autogovern, els líders del PSC-PSOE, critiquen el metge que ha d’intentar curar el malalt, conseqüència de la nefasta i negligent gestió dels Tripartits.

José Montilla, que hauria d’haver desaparegut del mapa polític català després d’haver portat el PSC-PSOE a la pitjor de les debacles polítiques i electorals de la marca blanca del PSOE a Catalunya el passat 28-N, continua qüestionant els esforços que porta a terme el Govern d’Artur Mas per redreçar la situació, esperem que en dos exercicis pressupostaris. Montilla, el que de la mà del Conseller Castells ha provocat el més gran dels forats negres en els comptes públics de la Generalitat des del 1.980, demostra la seva manca de preparació i de sentit històric i institucional de la seva figura. Intenta, desesperadament i abans de les eleccions municipals i per un simple càlcul electoral, desacreditar un Govern i un President que hauran de treure el país del pou on ells l’han col.locat.

Per sort, sembla que la realpolitick i una certa lucidesa han arribat a la Direcció d’ERC, que amb la intenció de trobar un lloc a l’ombra de les majories parlamentàries i municipals del futur, acaba de reconèixer la seva responsabilitat en el forat pressupostari de la Generalitat, provocat pels Tripartits, i especialment el que es va generar durant la darrera legislatura. Joan Puigcercós ha expressat la seva predisposició a donar suport al Govern per afrontar el debat dels Pressupostos de 2011, que entraran al Parlament durant el mes d’abril. Es un gest que cal valorar i que tant el PSC-PSOE com ICV haurien de recolzar, per dignitat política i per respecte a la ciutadania. Per esmenar el mal que han fet, primer han d’assumir les seves responsabilitats, i el pas donat per ERC va en la bona direcció.

Mentrestant a Barcelona, l’alcalde Jordi Hereu, crescut per la seva clara victòria davant de Montserrat Tura a les primàries de pa sucat amb oli organitzades per la Federació socialista de Barcelona, s’atreveix a dir que el Govern de la Generalitat està format per una colla de comptables i no de polítics que es dediquen a retallar per retallar, calculadora en mà. Hereu, assessorat pel seu escuder Carles Martí, ha decidit que l’insult i la mentida l’ajudaran a reflotar en les enquestes. Primer va insultar reiteradament Xavier Trias, titllant-lo de titella, i ara ridiculitza un govern que de manera rigorosa i compromesa ha de canviar els bolquers bruts de la gestió del govern dels seus col.legues del Tripartit de Montilla. La seva manca d’arguments, la seva desorientació i els nervis que consumeixen la Direcció socialista del carrer Nicaragua i de la Plaça de Sant Jaume davant de la possible pèrdua dels seus principals baluarts de poder polític i institucional el 22-M, són els causants d’aquest mal estil de fer política.

Ben aviat, en poques setmanes, el Govern disposarà de l’auditoria externa i independent dels comptes de la Generalitat heredats per CiU del Tripartit. Aleshores a més d’un li agafarà amnèsia. Seran xifres escandaloses que podrien inhabilitar tots els que van compartir comandament amb José Montilla, i que ara intenten allargar la seva agonia carregant de manera deslleial i immoral contra el nou Govern de la Generalitat. I també és possible que algun ex Conseller i algun ex Secretari general d’ICV siguin imputats per les seves responsabilitats al capdavant del Govern Tripartit. La justícia és lenta, però implacable. Costarà, però al final coneixerem la veritat. La trista veritat del Tripartit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!