El bloc d'en Jordi Martí

President de la Federació de Barcelona de Convergència

26 de febrer de 2011
Sense categoria
0 comentaris

MÉS ENQUESTES: MUNICIPALS 2011 I GENERALS 2012

Aquestes darrers hores el diari El Periódico i el Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat (CEO) han donat a conèixer sengles enquestes i sondejos que confirmen les tendències electorals que van cristalitzar el 28-N. D’una banda, Hereu i el PSC-PSOE barceloní comencen a interioritzar la pèrdua definitiva del govern de l’Ajuntament de Barcelona, que guanyaria CiU amb claretat. I d’altra banda, i per primera vegada des de la reinstauració de la democràcia, CiU guanyaria a Catalunya les eleccions a les Corts de l’estat de 2012, amb un avantatge de 2,8% dels vots sobre el PSC-PSOE.

El diari El Periódico continua la seva croada en favor dels interessos de Jordi Hereu en la seva particular batalla de Barcelona. En la seva edició d’ahir dona oxígen a l’alcalde socialista pocs dies després de les primàries que van sepultar Montserrat Tura i van certificar el poc suport interior aconseguit per Jordi Hereu: poc més de 2.400 vots d’un total de 12.000 militants i simpatitzants amb dret a vot.

L’enquesta publicada pel diari del Grupo Zeta escurça l’avantatge que havia atorgat pocs dies abans a Xavier Trias (19 regidors de CiU contra els 9 del PSC-PSOE en el supòsit que el candidat fos Jordi Hereu), i deixa la particular cursa entre els dos grans partits catalans a la ciutat de Barcelona en un ajustat (en terminologia del diari de referència) 16-17 regidors que obtindria Xavier Trias contra els 12 de Jordi Hereu. Més enllà de la fiabilitat del treball demoscòpic encarregat pel diari El Periódico a l’empresa GESOP, es posa de nou en evidència l’alumisosi que pateix el projecte polític socialista i, en concret, el model de ciutat i de gestió municipal del PSC-PSOE de Jordi Hereu i Carles Martí. Una feblesa que ha quedat de nou certificada amb les renúncies de Montserrat Tura, Ramon Garcia Bragado i Carles Martí a formar part de la llista electoral del seu cap de files, Jordi Hereu. Estem doncs davant d’un dels últims intents de donar oxígen a un desfondat i gaire bé desnonat Jordi Hereu, abans de les eleccions del 22 de maig. Rés no està decidit i tot és possible, però sens dubte, estem davant de l’operació "salvar al soldat Hereu", per part d’un mitjà de comunicació que ha apostat fort per una opció política a la que sembla voler lligar el seu propi destí periodístic i empresarial, després de deixar enrera la substitució del seu director i d’haver-se quedat sense aliat al capdavant de la Presidència de la Generalitat.

I el CEO publica el seu primer baròmetre d’opinió després que Jordi Argelaguet hagi substituït Gabriel Colomé en la Direcció de l’institut demoscòpic de la Generalitat. A un any de les eleccions legislatives, i amb la incògnita sobre qui acabarà encapçalant la llista del PSOE, l’enquesta arriba a la conclusió que el sorpasso a Catalunya és possible, atorgant una victòria de CiU que obtindria un avantatge de 2,8 punts sobre el PSC-PSOE. Aquest nou escenari, de confirmar-se, constituiria una veritable revolució. Mai CiU ha guanyat unes eleccions legislatives des del 1.977. I només cal recordar que en les últimes eleccions de 2008, amb Carmen Chacón de cap de llista, aquest partit va obtenir una contundent victòria a Catalunya amb un milió i mig de sufragis. El fet que el CEO pronostiqui una eventual victòria de CiU podria confirmar el canvi de cicle polític a  Catalunya; un canvi definit per un lideratge indiscutit de CiU i una debacle del PSC-PSOE que no solament certificaria la seva davallada electoral al Principat, sinò que a més contribuiria a l’enfonsament del PSOE a nivell de l’estat, amb la corresponent pèrdua del Govern. En aquest sentit no es pot oblidar que l’hegemonia del PSOE a Espanya descansa en les victòries obtingudes en els seus principals graners de vots: Andalusia i Catalunya. Un any és molt temps per fer pronòstics, però tot apunta a una derrota del socialisme, sense pal.liatius, en tots els fronts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!