El bloc d'en Jordi Martí

President de la Federació de Barcelona de Convergència

3 d'octubre de 2010
Sense categoria
0 comentaris

LA COHESIÓ DEL TRIPARTIT, FINS EL DARRER DIA.

El Tripartit 2.0 va nèixer amb el segell Montilla: seriositat, cohesió, fets i no paraules. Ben aviat vam poder comprovar que l’eslògan no passava la prova del cotó. Han estat quatre anys de desgavell, de manca de cohesió, d’episodis propis de república bananera i de desprestigi continuat de la màxima institució d’autogovern del país. I com no podia ser d’una altra manera, el Govern Montilla acaba els seus dies en mig de la més de les clamoroses contradiccions: amb posicions diferents i irreconciliables en temes com la prohibició de les curses de braus, en el blingatge dels correbous, en el traçat del Quart Cinturó, en la ubicació del magatzem de residus nuclears, en la vaga general i en moltes altres coses, que fan d’aquest govern qualsevol cosa menys un equip col.legiat. Quanta raó tenia el Conseller Ernest Maragall, definint el Tripartit 2.0 com un artefacte inestable sense projecte de país!!

Tot i que els tres membres del Tripartit 2.0 fan veure que abominen de la fòrmula tripartita per no perdre encara més vots a 56 dies de les eleccions, tothom sap que estan pendents de sumar per tornar a reincidir, amb el Tripartit 3.0. Mentrestant, en plena campanya electoral, tothom marca perfil propi, fet que accentúa encara més la inconsistència del projecte polític que uneix el PSC-PSOE, ERC i ICV.

Els darrers dos casos, prou greus i prou tristos, els hem viscut aquestes darreres hores. La flamant número dos de la llista de José Montilla, Montserrat Tura, ha gosat criticar Joan Boada per manifestar-se a Girona el dia de la vaga general, en lloc d’atendre les seves responsabilitats al capdavant de la Secretaria general del Departament d’Interior. La seva condició d’ex consellera d’Interior ha pesat més que la suposada solidaritat entre membres d’un mateix govern. Tura ha dit el que pensen el 99% dels catalans: l’actitud de Joan Boada és d’una irresponsabilitat que ratlla la negligència punible. La mateixa irresponsabilitat que la del conseller Saura i la del President Montilla per no haver-lo cessat.

El segon episodi l’hem viscut avui mateix a costa del Quart Cinturó. Mentre els dirigents d’Esquerra i d’ICV es manifestaven pels carrers de Sabadell en contra del traçat d’aquesta important via, el PSC-PSOE, avui per boca de la consellera Tura i anteriorment pel mateix alcalde de Sabadell, el Sr. Bustos, aposten pel Quart Cinturó, sense reserves, en la línia del que demana el món empresarial del Vallès Occidental i de tot el país.

Els reptes que té plantejats Catalunya els propers anys són molts i prou seriosos com per tornar a caure en mans d’aquesta colla de trinxaraires i saltataulells del Tripartit. El dia 28 de novembre no ens podem suïcidar col.lectivament donant 68 escons a les forces del Tripartit. Ens hi va el futur del país, el futur dels nostres fills.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!