El bloc d'en Jordi Martí

President de la Federació de Barcelona de Convergència

6 de juny de 2010
Sense categoria
0 comentaris

EL TERCER SECTOR; COMPROMÍS I DEMANDES ALS FUTURS GOVERNS

Una bona colla de responsables d’entitats que configuren l’anomenat Tercer Sector Social han compartit taula, aquesta setmana, amb Artur Mas i Xavier Trias. La trobada ha tingut lloc a la Llar Pere Barnés, de la Fundació Arrels, una entitat que treballa acollint als sense sostre, donant-los dignitat, escalf, serveis i recolzament orientat a la recuperació de la seva autonomia personal. Com ells, nombroses entitats que treballen amb l’objectiu de lluitar contra les desigualtats i a favor dels drets dels desvalguts, des de la iniciativa social, han volgut fer arribar les seves inquietuds i les seves demandes als que molt probablement tindran les màximes responsabilitats davant del Govern de la Generalitat i de l’Ajuntament de Barcelona, els propers mesos.

Artur Mas i Xavier Trias, de nou, han volgut compartir les preocupacions i els anhels dels que es dediquen als altres. Els màxims responsables de fins a 15 de les entitats més rellevants que integren el Tercer Sector Social de Catalunya han volgut compartir les seves anàlisis i les seves apostes de futur amb dos polítics amb sensibilitat que a més, tenen a tocar les més altes responsabilitats al Govern de la Generalitat i a l’Ajuntament de Barcelona. Per una banda, existeix una gran preocupació per l’impacte de la crisi econòmica sobre importants sectors socials. El mateix dia de la trobada el diari La Vanguardia publicava les dades facilitades per Càritas: durant els primers 5 mesos de 2010 aquesta entitat havia atès tanta gent com tot l’any 2009. La crisi econòmica i financera ja és crisi social. L’increment de la demanda de serveis de col.lectius i persones que s’han quedat sense feina i sense prestacions socials amenaça de col.lapsar els dispositius de la iniciativa social, que massa sovint actuen com a vàlvula d’escapament dels deficitaris serveis socials públics, hípertrofiats i burocratitzats gràcies a la visió estatalista i controladora del Tripartit.

Però lluny de caure en el pesimisme o de renunciar a les seves responsabilitats, totes les entitats presents a la trobada van expressar el seu compromís renovat amb els més febles i desvalguts. Van voler però, fer arribar la seva visió de quines són les prioritats en el futur més immediat, sobre quines bases s’ha de fonamentar la col.laboració i el partenariat entre el sector de la iniciativa social i la pública, i què esperen de les administracions públiques a partir de 2010, en un context de plans d’austeritat i de retallades pressupostàries. I ho van plantejar a dos polítics als que veuen com a President de Catalunya i Alcalde de Barcelona, i als que van poder interpel.lar de tú a tú des de plantejaments de sinceritat i de confiança mutua. Catalunya no pot continuar tenint el 20% de la seva població sota el llindar de la pobresa. Passi el que passi els propers mesos, cal fer un reconeixement sincer a la tasca d’aquestes entitats, sense les quals la societat catalana seria encara més injusta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!