El bloc d'en Jordi Martí

President de la Federació de Barcelona de Convergència

16 de maig de 2010
Sense categoria
0 comentaris

JORDI HEREU, AMORTITZAT

L’alcalde de Barcelona és un cadàver polític. Avui s’han donat a conèixer els resultats de la consulta sobre la reforma de la Diagonal. L’opció C, la que amagava deliberadament el govern de Jordi Hereu, ha obtingut el 80% dels vots. Les opcions defensades pel PSC-PSOE i pel bipartit municipal, la A i la B, han obtingut el 12% i el 8%, respectivament. El més gran fiasco del PSC-PSOE a l’Ajuntament de Barcelona dels darrers 30 anys. Una burla i un insult a la democràcia i a la ciutadania que han pagat car. Hereu, en una mostra de covardia política, ha cessat Carles Martí, el Primer Tinent d’alcalde, el regidor de Ciutat Vella que havia substituït fa pocs dies la dimitida regidora Itziar Gonzàlez, i Primer Secretari del PSC-PSOE de la ciutat de Barcelona, com a responsable primer de la consulta (el responsable últim és Jordi Hereu). Un any d’agonia per davant, fins a les eleccions muncipals del maig de 2011. Xavier Trias es perfila com a alcalde de Barcelona, dintre d’un any. Per higiene democràtica i per sentit de país.

Des de la fugida de l’alcalde Pasqual Maragall de Barcelona, a causa de l’enfrontament que va tenir amb l’aparell del PSC-PSOE de Barcelona, no s’havia produït una hecatombe al govern municipal de la capital catalana com la que s’ha produit  avui quan s’han donat a conèixer els resultats de les votacions de la consulta sobre la reforma de la Diagonal. Hereu és un cadàver polític que ha demostrat nul.la valentia al cessar al seu Primer Tinent d’Alcalde, Carles Martí, quan el que havia d’haver dimitit era ell.

La consulta de la reforma de la Diagonal ha estat una compilació del pitjor de la política: enganys i mentides, manipulació, malversament de recursos públics, divorci amb la ciutadania, menyspreu a l’oposició, prepotència i amiguisme. Errades tècniques, relliscades en l’àmbit de la comunicació, i moltes altres coses, però especialment, un gran error polític. Com es pot plantejar una consulta que ha tingut una factura de 4 milions d’euros? Com, en plena crisi econòmica, es pot pretendre gastar 230 milions d’euros per fer una nova Diagonal, d’esquena a la ciutadania i a les seves veritables prioritats? Com es pot amagar l’opció C, amb tant mal estil?

El veredicte ha estat contundent: la gent ha votat l’opció C i ha votat, de retruc, una moció de censura a l’alcalde Jordi Hereu. La censura és per l’alcalde, no per Carles Martí, el Primer Tinent d’Alcalde. Avui, 16 de maig de 2010 comença el compte enrera per la carrera política de Jordi Hereu. No podrà ser destinat com a Ambaixador a Istambul perquè encara hi és l’ex alcalde Clos, però segur que podrà projectar la seva experiència en algun dels molts bons projectes socials que treballen a Barcelona en favor de la gent amb problemes que han estat víctimes de la crisi econòmica i de la nefasta gestió dels governs socialistes a Barcelona, Catalunya i a l’estat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!