El bloc d'en Jordi Martí

President de la Federació de Barcelona de Convergència

15 de maig de 2010
Sense categoria
0 comentaris

L’HORA DE LA VERITAT

La setmana horribilis que estem vivint i les que vindran, seran motiu d’estudi i d’anàlisis a escoles, universitats i escoles de negoci del futur. La barreja d’incompetència, frivolitat, mentida i voluntat d’ocultació de la situació real del país i de la seva economia, porten a l’estat de coses actual. El Govern del PSOE, amb Rodríguez Zapatero d’aprenent de bruixot al capdavant, han aconseguit el que molts preveien fa mesos (i que eren acusats d’antipatriotes i de professionals del pesimisme). L’economia espanyola -i la catalana- estan a la Unitat de Cures Intensives de l’hospital de la Unió Europea. La malaltia és molt greu i podria ser que la recuperació no es produís fins el 2017, com profèticament pronosticava fa poques setmanes el professor Tornabell a la Contra de La Vanguàrdia. Però ningú descarta noves recaigudes. I en paral.lel, Catalunya com a ens nacional, també està a l’UCI del Tribunal Constitucional, però en mans d’uns cirurgians als que els tremolen les mans i operen amb serres radials rovellades.

La situació econòmica que tenim, amb la retallada de drets socials i econòmics més contundent de la jove democràcia espanyola, empitjorarà els propers mesos. A la frenada del consum i l’augment de l’atur que es produirà amb l’increment de 2 punts de l’IVA a partir del 30 de juny, caldrà afegir-li l’increment d’impostos per les rendes mitges i altes, i una segona retallada de drets socials i econòmics que s’inclouran en el projectes de llei de pressupostos de l’estat per al 2011. Pujarà el preu dels combustibles, del tabac i de les begudes alcohòliques, i la factura de l’electricitat, l’aigua i el gas per la pressió de les empreses productores i distribuïdores d’energia i per la tendència alcista del preu del petroli. Rodríguez Zapatero difícilment podrà sobreviure més enllà de l’any 2011. La pressió dels mercats, de l’oposició política, dels mitjans de comunicació i del mateix PSOE faran inviable la seva continuïtat, i molt probablement no podrà acabar la legislatura. Com a catalans, la seva caiguda i la victòria del PP no ens hauria de distreure del camí que hem de començar a dibuixar, deixant enrera l’etapa dels estatuts d’autonomia, una vegada ens haguem desfet del mort vivent del Tripartit 2.0 i de la crosta socialista que ens governa.

Si el Ple del Tribunal Constitucional convocat per dimecres de la setmana que ve dicta Sentència sobre el recurs presentat a l’Estatut pel PP, en la línia de l’anunciada castració física, Catalunya haurà estat expulsada de l’estat. La constatació del fracàs de la convivència dins la pell de brau tindrà el seu origen en els poders centrals de l’estat, i no en un pronunciament del poble català o del seu Parlament. Haurem estat arraconats i foragitats de l’àgora de l’estat. Haurem estat explotats econòmicament durant decennis, haurem estat escrupulosament fidels a la legalitat constituïda i haurem de fer les maletes, com fan els llogaters als que el propietari, una vegada exhaurit el contracte, els fa fóra sense contemplacions. Ho haurem de fer amb un govern catalanista fort, sota un lideratge contundent i amb intel.ligència. En qualsevol cas, haurà arribat l’hora de la veritat. I ho farem políticament, democràticament i pacíficament, però ho farem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!