El bloc d'en Jordi Martí

President de la Federació de Barcelona de Convergència

21 de març de 2010
Sense categoria
0 comentaris

EL TGV AMENAÇA LA SAGRADA FAMÍLIA

Ahir dissabte va tenir lloc l’enèsima protesta de la bona gent d’aquest país, dels veïns del barri de la Sagrada Família i dels que no entenem, ni acceptem, que es posi en risc el patrimoni de la humanitat per una infraestructura, com el TGV, que pot malmetre la Sagrada Família, la Pedrera i milers d’habitatges barcelonins. Va ser una demostració de civisme, de profund sentiment i de rebuig davant d’una decisió del socialisme espanyol, català i barceloní, que hipoteca el símbol més preuat i reconegut de la ciutat de Barcelona, a nivell internacional.

La setmana vinent el Ministre de Foment es desplaçarà a Barcelona per donar el tret de sortida de la segona fase de les obres de perforació del subsòl que farà possible un dels atemptats més irracionals i devastadors que es poden fer en un país democràtic: fer un túnel, a pocs centímetres dels fonaments de la Sagrada Família i d’altres monuments i vivendes, per on passarà el TGV, en contra del posicionament dels Plenaris del Parlament de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona.

Milers de persones s’han mobilitzat els darrers temps contra aquest atemptat. Ahir, amb llànties i espelmes entre les mans de centenars de persones, va tenir lloc una altra mobilització ciutadana. Creients i no creients, de dretes i d’esquerres, joves i grans. Ens trobem davant d’una operació especulativa que pot comportar greus riscos per als nostres símbols més preuats i estimats. De nou, el socialisme dona l’esquena al sentit comú i al sentiment majoritari dels veïns i de les nostres institucions. Sembla que no hi ha rés a fer. Poc a poc, la política dels fets consumats va fent via. L’herència del socialisme, a Barcelona i a Catalunya, serà nefasta i ruïnosa per un país castigat i humiliat per una casta dirigent, la del PSC-PSOE, que actua amb una impunitat difícilment digerible. Cal confiar però en la capacitat de la societat catalana per fer foc nou, a les eleccions catalanes de la tardor i a les eleccions municipals del maig de 2011. Està a les nostres mans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!