El bloc d'en Jordi Martí

President de la Federació de Barcelona de Convergència

13 de febrer de 2010
Sense categoria
2 comentaris

LA SENTÈNCIA DEL TC SOBRE L’ESTATUT: SENTÈNCIA DE MORT DEL TRIPARTIT

El President José Montilla i el Tripartit s’han convertit en una diana sobre la que impacta munició de tot calibre. El blindatge de l’artefacte inestable i de l’experiment, en terminologia del conseller Ernest Maragall, ha resistit fins ara la dura realitat de la crisi econòmica, la seva mala gestió, les trifulques internes en el sí del Tripartit i el desgast que li atribueixen totes les enquestes. L’afany de mantenir-se en el poder i la malaltissa i fèrria voluntat de barrar el pas a CiU i Artur Mas, han fet la resta. Aquest blindatge antitanc però, està a punt de saltar pels aires. La llargament esperada Sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut, si finalment es fa pública abans de la convocatòria de les eleccions al Parlament de Catalunya, tindrà els efectes d’una bomba de neutrons: mantindrà dempeus l’arquitectura institucional i d’autogovern del país -encara que faci miques determinats articles del text estatutari- i aniquilarà (políticament parlant) el socialisme que monopolitza el govern a Catalunya, que podrà fer una merescuda travessia del desert amb la Diputació de Barcelona i la recentment creada Area Metropolitana de Barcelona fent les funcions de cantimplores de luxe.

L’opinió pública, l’opinió publicada i el posicionament majoritari dels partits polítics catalans (inclòs el Conseller Ernest Maragall i els seus col.legues de govern que avalen les seves anàlisis) coincideixen en el cansament generalitzat en relació a la situació política actual. Mai com ara els resultats de les enquestes oficials, tant dels que encarrega el CEO com el CIS, havien detectat els actuals nivells de descontentament polític. La majoria de la població, per acció o per omissió, demana la fí del match. The game is over, en terminologia anglosaxona. El govern Tripartit s’arrossega grogui per ring, com un boxejador noquejat. L’agonia es fa llarga i ningú espera que un miracle salvi al malalt terminal del Tripartit. Dins del socialisme català comencen a moure’s les peces. El lideratge de José Montilla té els dies comptats, davant del més que previsible enfonsament electoral que patirà el PSC-PSOE i el Tripartit 2.0, encara que aterri Carme Chacón amb l’objectiu de salvar els mobles i articular la nova estratègia que hauran d’adoptar des de l’oposició.

Però allò que molts no desitjavem veure ni viure, la Sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut, es pot convertir en el míssil anticarro que foradi les defenses, ja prou depauperades, del govern Montilla. La cola d’impacte que segella els càrrecs polítics del Tripartit a les cadires del poder no resistirà l’impacte d’una Sentència que es preveu demolidora. Sempre els quedarà però, l’esperança que aquest pronunciament de l’alt tribunal no arribi en breu, ja sigui perquè el PP i el PSOE pactin la seva renovació abans que es dicti Sentència o bé perquè Montilla i Zapatero aconsegueixin retardar-ne la seva publicació fins després de les eleccions al Parlament de Catalunya. Alea iacta est.

  1. Molt bé. El tripartit no ha resolt res, d’acord. Però els de CIU creieu que podreu fer el mateix que abans? En Pujol era fill de la derrota i el pànic i la por, mai no va voler tirar més endavant, sempre va ser un catalanista vençut que acceptava Espanya perquè no l’afusellessin. 
    Com podeu ara voler salvar espanya quan és l’impediment més gran per viure? La fal·làcia de si Espanya progressa, Catalunya millorarà és falsa: fa segles que estem a la mateixa ratera, des dels voluntaris a l’âfrica d’en Prim.

    Hem de fer com Irlanda: les dificultats d’Anglaterra són les oportunitats d’Irlanda i així van aconseguir la independència.
    Mentre el catalanisme vulgui salvar Espanya només aconseguirà enfonsar-se amb la merda fins el coll, i enfonsar-nos a tots els catalñans.
    Canvieu de paradigma, collons! 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!