El bloc d'en Jordi Martí

President de la Federació de Barcelona de Convergència

28 de juny de 2009
Sense categoria
0 comentaris

DESPESES IMMORALS DEL PSC-PSOE A L’AJUNTAMENT DE BARCELONA

El govern municipal de l’Ajuntament de Barcelona, abans suportat pel tripartit i avui format pel PSC-PSOE i IC-V, continua demostrant amb fets, i no paraules, que és un govern d’esquerres i progressista. I s’encarreguen de recordar-nos-ho, any rera any, amb una política de despeses redistributiva i equitativa, com ho evidencien els pressupostos sumptuaris que destina, entre molts altres, amb motiu de la Mercè, a la recepció oficial. Una recepció, amb besamanos inclòs, que costa centenars de milers d’euros, hi hagi o no hi hagi crisi econòmica i social.
I com que la publicitat i la propaganda desbocades i immorals són la principal característica dels governs d’esquerres i progressistes, acabem de tenir l’enèsim exemple de bon govern i de contenció de la despesa: el web de l’alcalde Hereu. Es gasten 315.000 euros cada any per mantenir el portal de l’alcalde, una xifra esperpèntica que per sí mateixa hauria d’haver provocat la dimissió d’algun responsable polític municipal.

El mes de setembre tindrà lloc la tradicional recepció que ofereix l’Ajuntament de Barcelona a la ciutat. L’alcalde convida a una nodrida representació de la societat barcelonina i catalana, circumstància propícia per fer una potent demostració del més pur clientelisme socialista. Milers de persones participen en una  moderna bacanal culinària per a major glòria d’un alcalde que és incapaç de dimensionar una celebració dins d’uns paràmetres acceptables, especialment en uns moments de greu crisi econòmica. Des d’aquest senzill post d’aquest humil bloc, se li exigeix a l’alcalde i al govern municipal que tot mantenint un acte institucional que és propi d’un programa de festa major de la capital d’un país com Catalunya, tingui unes dimensions raonables, tant pel que fa al pressupost com pel que fa al nombre de personalitats convidades. Se li podria demanar a l’alcalde la supressió de l’acte i que destinés els recursos a donar suport a les entitats sense ànim de lucre, que desbordades per la crisi no donen a l’abast per cobrir les necessitats creixents de milers de barcelonins esquilmats per la crisi. Però aquesta demanda seria titllada de demagògica i populista; raó per la qual ens la podem estalviar.

I una altra despesa que paguem entre tots, els 315.000 euros anuals que costa el manteniment del web de l’alcalde Hereu, demostra fins a quin punt es poden gestionar els diners aliens amb alegria i mala fé. Es un escàndol propi d’un règim bananer, però ho justifiquen dient que hi treballen sis persones i es queden tan amples. Sort que una pluma tan fina com la de Quim Monzó s’ha encarregat de denunciar a La Vanguàrdia, amb pèrfida ironia, que es pot fer càrrec del web de l’alcalde a un preu més competitiu i oferint uns continguts més dignes. Aquests 315.000 euros els hauria de pagar de la seva butxaca o haurien de ser assumits pels pressupostos del PSC-PSOE, però mai haurien d’anar sobre les costelles dels barcelonins. Ara que s’acaba de posar en marxa l’Oficina Antifrau, pot ser podria analitzar si aquest nou insult a la intel.ligència i a la ciutadania pot ser objecte d’investigació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!