28 de maig de 2009
Sense categoria
2 comentaris

149 grams de CO2

El Tripartit (o “Carnaval” segons l’ex conseller Milà) s’esbatussa. Causa? Els 149 grams de CO2 per quilòmetre, límit de Zapatero per subvencionar la compra de cotxes. Montilla l’ha suprimit i l’integrisme ecologista d’ICV protesta: “Catalunya no compleix els compromisos contra el canvi climàtic!” Curiós: patim una brutal crisi econòmica, tenim mig milió d’aturats i famílies senceres a la misèria, però als de Saura els amoïna que l’any 2050 el nivell del mar pugi mig metre i inundi quatre arrossars del delta. Calbot per a ICV i, de retruc, per a Zapatero. Avui se’n salva Montilla: almenys, pel que fa a les bajanades ecològiques (ja que no per l’Estatut) és capaç de dur la contrària a l’amo de Madrid.

  1. I i no tant una mesura transitòria per intentar ajudar a sortir de la crisi a alguns.

    Hauria que preguntar-se, qui dona el permís d’Indústria per a fabricar vehicles en tal nivell de contaminació atenent al seu ús i característiques.

    I segona una vegada autoritzada i posada en marxa la seva fabricació no s’esposen a la venda i a l’oferta igualment? amb independència de l’ajud o sense ajud del govern.

  2. Crec que ja que estem en crisi es un moment oportú per fer la reestructuració del sector de l’automoció. Tant a Espanya com a Catalunya hi han masa fàbriques de cotxes un cop s’arribat a tocar sostre del mercat. A partir d’ara s’ha de pensar en el mercat de reposició que es inferior a la quantitat de vehicles que admet un mercat nou. em direu que es pot fabricar per exportar… Bé peró si tots els paisos exporten qui importarà?, perque no em direu que es una despesa inútil de temps i energia exportar vehicles per importar vehicles, o exportar taronges per importar taronges, etc.etc. Endemés els que ja tenim anys crisis nem viscut cada 10 o 15 anys. La Economía de Mercat que tots els partits han adoptat es una Economia de tipus liberal i per tant capitalista, deixar que el mercat es reguli per si sol porta a aquestes crisis cícliques. Un partit que s’anomena d’esquerres haurìa de lluitar al menys per regular sino controlar el mercat (com fa Suissa), perqué en les crisis sempre pagarem els mateixos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!