Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Publicat el 21 d'abril de 2018

Per la llibertat dels valencians

Avui ens manifestem a València. En favor de proclames i objectius diversos. Benvinguts tots. Els uns en favor de la democràcia i de la llibertat, uns altres, per la Llibertat dels presos polítics, en solidaritat amb Catalunya, uns altres per un país valencià obert, encara pel país valencià i pels països catalans, n’hi ha que ho faran per la República valenciana, i n’hi ha que per aconseguir més finançament (que siga just almenys), o pels mitjans propis, o per la llengua, o per l’escola… N’hi ha un carro carregat de queixes i de reptes. Però potser l’horitzó a curt termini, siga la independència dels valencians, malgrat que n’hi ha molts d’aquests valencians que ni la volen ni la somien. Però en el moment que som, atenallats per espanya en tots els sentits, l’única via que garantirà salvar València és trencar-ne la dependència d’espanya. Sobretot perquè si qualsevol dependència és dolenta, aquesta a la qual ens referim és angoixosa i terriblement perjudicial per als interessos dels valencians, de tots els valencians, fins i tot d’aquells que no en volen saber res, de tot això.

Nosaltres també baixarem a València a manifestar-nos, com un deure valencià responsable, social, cultural i econòmicament necessari. Per dignitat, per respecte, perquè n’hi ha prou de vexacions, de mediocritat, de tractar-nos d’idiotes. Perquè volem. Perquè ens dóna la gana, ens manifestem. Contra aquells polítics destralers d’espanya i la seua justícia prevaricadora, capaç de saltar-se totes les normes democràtiques i empresonar la gent honesta i justa en canvi d’alliberar agressors, violents i feixistes.

Perquè volem, que diria Ovidi.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, República catalana per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent