Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Hores de molta intensitat

Feia un any que preparàvem el concert d’avui al palau de la música de València. Un concert escolar a benefici de l’ONG Talha Xirivella que treballa per la llibertat del Sàhara, amb campanyes solidàries en favor dels refugiats, envia aliments als camps d’Algèria, fa l’acollida d’estiu dels xiquets, fa la difusió perquè al remat puga celebrar-se el referèndum que tanque d’una vegada el conflicte… Res no preveia, aleshores, els dies que vivim contra la llibertat, ací mateix. Oimés després dels empresonaments de divendres i, avui, unes hores abans del concert, la detenció del Molt Honorable president Carles Puigdemont, destituït pel govern d’espanya contra la decisió democràtica dels catalans, que el van votar majoritàriament.

Entre més clams, cançons, discursos o lemes, les paraules d’un representant del Front Polisari, la intervenció de Vicent Torrent i Manolo Miralles en la cançó-himne “Tio Canya”, de Xavi Sarrià per acompanyar “Seguirem”, s’hi han escoltat els crits entre el públic de “llibertat presos polítics”. Un clam de llibertat que ha vestit el palau a través de la música, l’escola i el compromís social. Una bona part del programa que cantaven els xiquets feia un recorregut per cançons que han sigut una part de la història dels pares i de la mateixa escola.

Després que hem acabat, hem llegit a través de les xarxes el directe de les mobilitzacions a Catalunya i a Europa. Fins i tot a Alemanya n’hi ha hagut que han manifestat el disgust que s’empara en aquesta detenció política d’un home que es un símbol i pot representar la primera pedra d’una Europa que és i ha d’ésser diferent. A primera fila del públic del concert d’aquesta nit, l’home que en representava el Polisari a València, es veia aquest moment nostre amb paciència i calma. Fa molts anys que lluiten per la llibertat oblidats de tots i de tothom. O gairebé de tothom. Perquè n’hi ha que no perd mai el fil d’allò que és important, fins i tot a l’escola.

Vivim hores intenses, cabdals per al nostre futur.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de curs17_18, General, mestres d'escola per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent