2 de gener de 2009
Sense categoria
1 comentari

Una ferida sense cauteritzar

L’any 2008 va acabar malament i el 2009 comença pitjor: a Gaza hi ha piles de morts. Uns són terroristes de Hamàs; altres, persones innocents. Com era d’esperar, la premsa de l’esquerra no evolucionada ja té un previsible i únic culpable: Israel. Què faríem, a casa nostra, si ens llencessin míssils dia sí i dia també?. Respondríem llençant-los confeti, potser? En aquestes versions primàries i indocumentades del que passa a l’Orient mitjà hi ha, sovint, una manifesta negació de la legitimitat de l’Estat d’Israel. Identificar les legítimes reivindicacions nacionals del poble palestí amb una visió acrítica del terrorisme islamista és una bestiesa que no ens podem permetre.

  1. La complexitat requereix una successió d’integrals, derivades e interpolacions defugint de solucions simplistes, encara que no de les simples.

    La legimitat de l’Estat d’Israel no pot tindre prosquits, apartats i marginats els palestins.

    I fent la integral d’una derivada. La pregunta és qui alimenta i ha alimentat i Hamas i a que li interessa permetre-ho? .

    No serà que el que en realitat interessa als poderosos és culpabilitzar i penalitzar als palestins a través de estimular la radicalització d’una organització com Hamàs per aconseguir els seus objectius.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!