Ulisses20

Bétera, el camp de túria

El rei amagat

El rei d’espanya desembarca a Barcelona blindat per centenars de policies. Els policies són Mossos disfressats avui de policia espanyola que han d’usar la violència contra milers de manifestants pacífics. Els manifestants són catalans, els Mossos no ho semblen. Els mossos són comandats per un militar-coronel de la GC, que ordena d’usar la violència contra una manifestació de perols i cassoles. És el nivell GC i dels seus coronels.

És l’única manera que el reietó pot visitar Catalunya, d’amagat. Protegit, blindat i amb l’argument de la violència contra els manifestants. El govern d’espanya diu que no rebre’l d’una altra manera és mesquinesa. Utilitza aquest adjectiu per amagar que Catalunya no el vol, aquest rei. Ni aquest ni cap altre. Ni vol el govern d’espanya grapejant la generalitat. Pobres desgraciats, quina panerola de govern, de feixistes dalt d’un carro de merda. El reietó arriba a Barcelona com un pocavergonya, d’amagatotis!, mentre té tancats a Madrit homes honestos i pacífics. Mentre manté exiliats el president de la República catalana i els consellers. L’home ha vingut a sopar i voldria inaugurar un congrés de mòbils. Pobre, des d’un palauet de la música blindat, acordonat, de policia que vigila que no arriben els sirolls de perols i cassoles.

Aquest rei amagat representa l’autoritat de l’estat espanyol, heretada divinament. Antidemocràticament. Encara voldria un sopar tranquil, de bon profit, de rialles i flors. De bones cares. I ves que han triat tot de feixistots que l’acompanyen, que li riuen els acudits, que li aventen els pets. Riu dissimuladament. Inaugura. Potser que porta mòbil. Als catalans els la bufa, el rei. El mateix president, que no pot ser al Congrés, ja ho ha dit: vosté serà ben rebut quan siga un home honest. Uiii, no sap què ha dit, l’MH Puigdemont.

Peró el reietó no riu. De cap manera. I se n’anirà d’amagat, com ha arribat. Com un reietó imposat, de centenars de policies que li han de protegir les orelles, l’oïda i el cul. Cames ajudeu-me cap a espanya i bona nit tingueu.

Als carrers, Barcelona retrona. Contra la visita del rei borbó (quan el mal encara ve d’Almansa), Barcelona pica perols i cassoles. I es defensa pacíficament dels Mossos, ai, mentre una caporal ens insulta, i uns quants dels Mossos (un percentatge petit) es deixen governar per la GC contravenint les lleis de la Generalitat que han promés de defensar.

La mesquinesa espanyola ja és en una pantalla internacional. Aqueixa és la manera com roba, prevarica, embruta i ataca la democràcia el govern d’espanya. Cada dia, amb o sense congrés de mòbils.

Per cert, si fem un referèndum per triar entre el rei borbó destronat (moralment i ètica) i la congruència de l’entrenador Pep Guardiola… Tornarà a guanyar la democràcia.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, República catalana, sense senyal per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent