Demà, què farem?

En unes hores, el president Roger Torrent convocarà de nou el parlament per decidir el president de Catalunya. L’ajornament quedarà desconvocat i tothom correrem a veure què passa. Suposem que entre les hores, o els dies, que hauran passat, els polítics tindran les coses més clares. En triar Carles Puigdemont, anunciar el govern, i començar a governar passaran unes hores, que han de ser molt efectives i de gran eficàcia. Cal recuperar el poder, tot el poder: la llei, els mossos, l’economia, la hisenda, els mitjans, els serveis, les institucions, la justícia, tot això en unes hores. Com, no ho sé, jo no sé com ho han de fer, sobretot quan tindran l’amenaça d’espanya al damunt. Però ho han de fer i governar per assegurar-nos que aquesta vegada la República serà de veritat, més enllà d’una declaració i unes hores de vida, i assassinada per un estat feixista que va aplicar el 155, més enllà i tot.

—On enviaran la gent a defensar què?

—Quins espais seran prioritaris?

—Com podem ajudar a consolidar la vida de la república?

—Què cal fer l’endemà?, i una hora després? i dos dies després?, fins quan caldrà defensar pacíficament la violència dels altres?, i si una part s’arronsa o s’espanta?, quants en calen per continuar defensant què?, on ens replegarem?, tot això anirà via twitter?, qui serà qui comandarà les ordres?, l’ANC, els CDR, el Nou Comité Constituent de la República, que els aplegarà tots?

Sí, potser algunes coses d’aquestes ja són escrites, estudiades, pensades, decidides, suposàvem que sí, però no han funcionat, o no han funcionat amb l’eficàcia que esperàvem. I més coses, i més detalls, i més convicció…, i menys cagadubtes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *