Ulisses20

Bétera, el camp de túria

En quin món vivim, valencians?

A Espanya li agafà la grip antidemocràcia abans d’inventar-se la penicilina. El govern d’espanya, els jutges, la policia, els mitjans, ja no tenen ni remei ni antibiòtic eficaç. I els valencians, què diem? Ens aconforma aquesta vida regalada del pp, que ens arruïna, ens agafa dels ous, ens aterra l’ocupació dels joves fins a límits indecents, amenaça les pensions dels vells, buida el calaix públic i ens diu què podem i què no farem? El fracàs polític, la ruïna econòmica, el govern espanyol la tapa amb pel·lícules patriòtiques de pressupost elevat però de molt poca categoria. NO arriben a sèrie B si no és perquè ho paguen en diners negres. La persecució policial i judicial contra catalunya, o contra un sol home, tenien més valor si les dirigia John Ford. A espanya, que és madrit i rodalies, això ja els serveix per alimentar-los el pessebre —milers de joves, llicenciats o doctors, feien fila davant un hotel per a fer llits i passar el drap. I això ja no era una pel·lícula, sinó la realitat d’on ens ha portat el filldeputisme peperià.

Els valencians també sabem què és viure en la precarietat: espanya fa anys que ens ofega el finançament. De robar, ací s’hi han posat fins i tot els escolans, els bisbes, tants milers com semblava que eren d’aquell partit. Sí, madrit-espanya ens esclafa a consciència i amb voluntat. Ho diuen fins i tot homes moderats com vicent soler i ximo puig

Espanya acaça el president de catalunya, empresona consellers, civils que tenen opinió i són demòcrates. Són homes que representen justament la democràcia del poble, per això els empresonen. I els valencians, què esperarem a dir prou, d’aquella idiotesa que és avui espanya? Fins quan tolerarem que ens tracten com un drap?, calia aquesta riota d’un tren de velocitat espanyola?, calia furtar-nos les inversions del corredor mediterrani?, calia furtar-nos els diners als valencians per a pagar les autopistes de madrit?, era per això que calia ser espanyols?

El pp es corromp i corromp. Entre ells ja van eixint els disbarats, els ganivets i la cassalla. Recordes, Camps, quan viatjaves amb Ferrari amb aquella dona? Canta el gall i el pollastre, ho diuen en altaveu, davant els jutges, davant el món, però on direu que és la GC per comptes de tancar el podrimer de partit de M.Rajoy? Cercant aigüeres, tancant l’estat en una presó perquè un home, un home sol, un de sol, no puga accedir al parlament per al qual ha sigut triat pels seus.

El filldeputisme ha de ser desfici gros, i eixir del cul d’una haca.

El Bigot diu que Camps i Cotino ordien el pla, que durant anys els diners negres han corregut de mà en mà a can pp, a València, a Madrit i arreu on n’hi havia pp. Però què fa Montoro?, el d’hisenda? Aquell pelat ens insulta dient-nos que som d’ETA, que tothom som d’ETA si qüestionem la saviesa de déu pare, que és ell, rajoy, aznar, el pose i ciutadans, tots en una santíssima trinitat d’una sola llengua però bífida. Sí, segons espanya, els valencians mereixem un càstig diví superior. Perquè no hem entés res, malgrat que sabem fer orxata i alfàbegues. Si la pròpia secretària del pp valencià (!) diu que Camps no té res a veure amb el pp, ni cotino, ni costa, ni el bigot, ni ningú, quin caram és el poble valencià per a dubtar-ho?

Sembla que, en entrar en un jutjat (els del pp es pensen que entren en un club de fresques) cap ni un dels delinqüents ja no són del pp, sinó de la figa la mare que els parí, que els tornarà a absorbir per fer-los Dalais o Lames, o ves a saber per on els traurà després, la marota, en una altra vida.

Sort que Mercadona vendrà bufes de ciutadans i bufandes del valència, mentre els valencians us deixeu robar durant vint anys més, o trenta, tant se val. Al remat és a la maedeueta a qui cal fer-li la faixa, si s’ha engreixat, o la caixa, si ja s’ha mort.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, República catalana per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent