Antoni Soy

Eunomia

15 de novembre de 2008
0 comentaris

Els valors segons el mestre Jordi Nadal

Jordi Nadal ha estat un mestre molt important per a moltes generacions d’economistes i de historiadors. Fa pocs dies va intervenir a la 13ª Jornada dels Economistes de Catalunya fent la xerrada incial, i posteriorment s’ha reproduït a El Periódico amb un text reelaborat.

El professor Nadal opina que, tant els catalans individualment com el país en el seu conjunt, hem de passar, de nou, de la perplexitat i l’emprenyament a l’autoestima com a país i com a catalans.

Per a això, ens hem de concentrar en el foment d’alguns valors, tradicionals i històrics, del nostre país i de la seva gent. No massa, ja que és millor concentrar els esforços en uns quants però que siguin fonamentals. No estan les coses com per a dispersar forces i recursos.

En definitiva, hem d’esperonar el treball i la sobrietat, tal com ha fet el nostre poble al llarg de la història. El treball esforçat i intel.ligent, que suposa la formació i l’adquisició de les competències necessàries en el mon actual. El foment de les competències de les persones, es a dir dels seus coneixements, les seves habilitats i aptituds, i també les seves actituds davant dels reptes actuals i futurs.

I la sobrietat. Catalunya i els catalans hem estat històricament, un poble i una gent, sòbria i austera. I hem de tornar a ser-ho. I això vol dir un control estricte de la despesa tant en els àmbits públics com en els privats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!