Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Publicat el 31 d'agost de 2017

Demà passarà per “primer dia” d’escola

Com el final d’unes vacances, demà ens incorporem a treballar en el nou curs escolar. Durant uns quants dies tindrem el temps per preparar, organitzar i coordinar allò més gros que farem els mestres. Amb els xiquets comencem l’11 de setembre, a València. La rutina de les vacances deixarà pas a la rutina del treball a l’escola. Particularment, enguany viuré molta cosa nova, o en reviure molta de nova. Després de molt de temps de fer de director, tornaré a fer de mestre a temps complet. Un curs que serà viu, sobretot per les amenaces del Tribunal Superior contra el dret que tenim els valencians d’aprendre llengües, com més millor. Si el 88% per cent dels Consells escolars havien aprovat la proposta del govern valencià, qui era aquest TSJ per anar contra l’escola? De no ser que els seus membres ens busquen les puces, o pensen que el valencià no s’ha d’ensenyar, o potser perquè ens voldrien monolingües, com gairebé ho són ells: o potser els fills d’aquests jutges han passat per les escoles valencianes? han viscut la línia en valencià? Els fills?, els néts, potser? Serà un curs viu i reivindicatiu, en favor de l’escola, de la llengua, de les altres llengües (inclosa l’espanola), i encara en favor de tenir mitjans en valencià… “A veure si d’una vegada els xiquets valencians tenen la justícia que mereixen, i el finançament que mereixen, i el respecte que mereixen…”

Sort de la llibertat dels mestres, i de la seua responsabilitat. Durant molts anys, una part de la dignitat que ha mantingut el país ha sigut gràcies a tanta feina i a tanta gent com, de l’escola estant, es va posar el país a l’esquena per tirar endavant. Sort de l’escola, ara que és amenaçada de tribunals i d’un partit popular que ens voldria desemparats, com ens ha tingut tots els anys que ens han governat. Demà us explicarem el primer dia, el primer dia de milers d’escoles valencianes que començaran el curs. Benvinguts.

 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de agost, General, mestres d'escola per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent