Antoni Soy

Eunomia

11 de març de 2008
0 comentaris

No és això company Uriel

A la nit electoral, ja molt tard, el company Uriel Bertran feia un apunt al seu bloc tot valorant els resultats electorals i proposant el que, en la seva opinió, cal fer per part de (i a) ERC a partir d’ara.

El seu missatge fonamental, des del meu punt de vista era: “És urgent que Esquerra vertebri un projecte polític propi sense supeditacions a ningú, ni al PSC ni a CiU (en això crec que tots els militants i simpatitzants d’ERC hi estem d’acord). Per demostrar-ho, cal renegociar, sense dilacions, el govern d’Entesa perquè assumeixi la part que pertoca del programa d’ERC, i que el país necessita urgentment; ….. I si el PSC no està disposat a posar-se al costat de Catalunya i a assumir allò que el país necessita, cal convocar eleccions perquè la ciutadania parli”.

Molt respectuosament, quina és la força d’ERC avui per a exigir al PSC la renegociació, sense dilacions, del govern d’Entesa?. Quina és la necessitat que té el PSC de respondre positivament a aquestes exigències?. Crec que tant la força d’ERC com la necessitat del PSC són avui bastant petites, especialment desprès dels resultats de diumenge passat.

Si el PSC no reacciona, ens diu el company Uriel, s’han de convocar eleccions. Hi ha, però, un petit primer problema: que les eleccions només les pot convocar el President de la Generalitat. Segurament el company Uriel ens diria que podem forçar-ho amb una moció de censura al Parlament; però, quina seguretat tenim que en aquest moment CiU estigui interessada en donar suport a una possible moció de censura?. Particularment crec que aquesta no seria la opció que avui per avui triaria CiU. 

I per sobre de tot i el més important: no crec que, en cap cas, ara a ERC li interessin unes eleccions anticipades desprès de la desmobilització i de les pèrdues de vots de les tres darreres eleccions: catalanes, municipals i espanyoles. El que ara toca és governar i governar el millor possible, tant a la Generalitat en els dos anys i mig propers, com als ajuntaments en els propers tres anys i escaig. I fer-ho amb la màxima tranquilitat possible i sense que ningú provoqui ensurts, declaracions o actuacions totalment innecessaris. I fent això hem de tornar a guanyar-nos la confiança de la gent. I ho hem de fer perquè som un partit que volem millorar les condicions de vida de la gent mentre anem avançant cap al dret a decidir i la sobirania del país. I això només es pot fer (o almenys és pot fer molt més fàcilment i ràpidament) des del govern.

No hi ha dubte que, al mateix temps, hem de fer autocrítica i canviar unes quantes coses al (i del) partit. Pel que fa a la ideologia i els valors, a l’estratègia, a la tàctica, a la creació de xarxes socials i espais de sobirania, a la organització del partit i a les relacions polítiques i personals amb militants i simpatitzants, a la comunicació del discurs del partit, etc. Però de tot això en parlarem en dies propers.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!