Antoni Soy

Eunomia

5 d'octubre de 2006
0 comentaris

Per un municipalisme nacional i democràtic.

Aquests dies les entitats municipalistes del país celebren el seu 25é anniversari. Abans d’ahir l’Associació Catalana de Municipis (ACM) va fer un acte institucional a Vic, d’on era alcalde el seu primer president, i el proper dilluns fa un concert de l’Escolania de Montserrat al Palau de la Música. Ahir va ser el torn de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) que va organitzar un acte institucional seguit d’un concert de Joan Manuel Serrat al nou Auditori de Girona, d’on també era alcalde el seu primer president, l’ara Conseller Joaquim Nadal.

No vaig ser convidat a l’acte de Vic (si que ho he estat al concert del Palau) però ahir vaig assistir al de la FMC on, a més, vaig tenir el plaer i l’honor de tenir-hi un paper actiu com a vicepresident de l’entitat i, també, com a representant dels electes d’Esquerra.

D’entre les moltes intervencions de l’acte d’ahir, m’agradaria destacar la dels antics presidents de la FMC, Joaquim Nadal i Manel Mas, plenes d’emoció i d’idees. La d’en Manel Mas, que l’ha penjada al seu bloc, va ser crítica però esperonadora i la comparteixo en gran part. Amb en Manel podem coïncidir  en molts temes pel que fa al municipalisme, tot i que en temes de política catalana no coïncidim massa sovint.

Crec que també va ser molt significatiu, especialment tenint en compte que una part molt important dels assistents eren alcaldes/alcaldesses, regidors/regidores, tècnics o familiars de l’òrbita socialista, el llarg i intens aplaudiment amb que va ser rebut el President Maragall en pujar a l’escenari abans de fer la seva intervenció a l’acte.

Com dèia, vaig tenir l’oportunitat de dirigir-me als presents com a representant dels electes d’Esquerra i, per tant, de forma breu (en dos minuts) vaig poder parlar de com veiem el present i el futur del municipalisme català:

  • Volem un municipalisme nacional, naturalment, des del nostre punt de vista, “nacional català”. I dedicarem els nostres esforços a fer-lo crèixer, enfortir-lo i donar-li més presència pública.
  • Volem un municipalisme cada dia més fort i cada cop més unit. Continuarem treballant per a la unitat del municipalisme català.
  • Volem un municipalisme que desenvolupi els valors republicans, els valors de la democràcia radical a l’àmbit local. Es a dir, la cohesió, la convivència i el benestar; el civisme i la participació ciutadana; la identitat i la integració social i nacional; la sostenibilitat i l’equilibri en la gestió del territori; l’economia productiva i una administració àgil i eficient.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!