Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Publicat el 4 d'abril de 2017

Enfiteu-vos la C i el TC

El verb enfitar segons el diccionari català-valencià-balear explica que…

1. Atipar excessivament. L’olla que mengen els enfita, Sagarra Comte 289. a) refl. Indigestar-se; sofrir empatx per massa menjar (or., occ., val., bal.). La primera rahó per que se’ls infla la mà o les mans és per estar enfitat e empachat, Anim. caçar 35 v.oCom enfitada | sola çopàs, | e’s menejàs | lo candeler, Spill 2462. Y al cap de huyt dies ne stau enfitat, Viudes donz. 473. Restant enffitats del fruyt de Adam, Passi cobles 84. N’hi ha per a enfitar-se!: es diu irònicament al·ludint al menjar escàs que es presenta (Men.). No m’enfitaré!: es diu davant una cosa que es dóna amb mesquinesa o gran escassedat (Men.).

Sembla que el govern d’espana, en elaborar el pressupost entre pp i ciudadanos, ha decidit que els valencians som idiotes. O potser si ja ho érem, pensarà que ho som més. Perquè han decidit de continuar castigant-nos amb el pressupost anual, bo i sabent que una majoria de valencians encara no estem preparats per a la independència (que tot arribarà, abans que no ens pensem), d’una altra manera no se’ns pixarien damunt sense por a una resposta de contundència. Que el president dels valencians diga que són un pressupost de vergonya, que això vol dir que continua la burla contra València, que com pot ser que madrit puga fer sang de la ferida pressupostària i tota la pesca…, no fa sinó explicar l’evidència. Allà no ens volen, als valencians, malgrat que molts dels valencians encara pensen que cal continuar ofrenant-los la glòria.

No temen que ens enfitem, amb els diners que ens han assignat per sobreviure un any més. Ja treballareu, malparits!, pensen dels valencians aquells desgraciats de madrit que ens governen. I tenen raó, no ens enfitarem, davant la mesquinesa espanola. Contra València.

I aquesta injustícia sembla que és constitucional, perquè el TC no diu res, ni ase ni bèstia, ni para ni arre. Res de res. I si el sinyor Baldoví no denuncia el tracte desigual contra els valencians, el TC continuarà llepant el pp i les seues decisions vandàliques. Deshonestes contra els valencians. Però no dirà res, si no és que els valencians organitzem també un referèndum.

Per al TC és C que València pague, que pague cada any la misèria en canvi d’almoina. Conclusió: els valencians no tenim pressupost mínim, ni corredor mediterrani, ni amics a espana. Allà tenim una colla de bandolers del despropòsit que ens busca les puces i ens troba les caparres, perquè els valencians no reaccionem, almenys no ho fem en una majoria que diga prou. Prou misèria i insults. El pp és això, però també ho són els altres. Perquè tota política que no ens fem els valencians, espana la farà contra els valencians. D’això fa més de cent anys que passa i diversos homes ens ho van advertir. Perquè els partits de dreta, d’esquerra, de centre (!), feixistes, franquistes o falangistes, tots sense exclusió, han destinat a València les molles, només allò que sobrava. Tota la política dels últims cent anys, s’ha ordit contra València. Perquè no pintem una mona ni el cul de la mona.

Així que ja podeu enfitar-vos la C i el TC, si no serveixen per protegir-nos a tothom igual, si us rifeu de la igualtat, la justícia i el respecte que mereixem els valencians, com la resta. Si us empatxa o us rebenta de salut, la pífia, ordida i conxorxada a propòsit, ens la bufa. Ja ho deia aquell filòsof de mitja galta: els valencians són molls i no es queixaran prou. No són la meitat de forts que els bascos, els catalans, ni… els espanols.

Si n’hi ha que tenen motius per demanar la independència som els valencians. Tants anys com ens ho pensem, ells continuaran robant-nos. Decidim fins a quan.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, males arts per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent