Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Un menistre es burla dels valencians però no el quitranen

Els dalton, que eixien en una sèria de còmics i de dibuixos, eren bandolers, uns lladregots de gallines, malfactors, malcarats però, sobretot, divertits. Entre els quatre germans, n’hi havia un que era tòtil, no tocava del tot, i encara feia més gràcia. Si fa no fa com el menistre que han enviat a Castelló a explicar als valencians —a espanya han de pensar que tots els valencians som faves rematats—, que Madrid és el corredor mediterrani, gairebé el rovell de l’ou, per això les barques passaran per l’M30 i les lligaran a tocar del Bernabeu per a què els malparits no es banyen els peus i puguen pujar a peu pla des de l’ascensor de la llotja directament. El menistre, un dels dalton que forma el govern d’espanya, ho ha dit amb totes les paraules que, si Castelló vol, els vaixells passaran directament del Grao a la castellana, que és com l’avinguda del Port de València; de fet ja pensen a canviar-li el nom: hi posaran Avinguda del port franquista-corredor mediterrani, milla nàutica zero.

El cap del menistre, que no arriba a germà dalton de primera, ha passat per Barcelona a escampar la dacsa de les gallines, de pas volia deixar testimoni dels milions que rebrà Catalunya si es deixen de mamonaes independentistes i llepen la mà de qui paga mana: un altre corredor mediterrani que passarà per l’adreçador madrileny. Si molt els apuren, fins i tot Toledo tindrà far i barca salvavides per a casos de necessitat, com ara campionats de natació en alta mar virtual, o olimpíada sincronitzada amb el lladrocini perpetu que representa la intel·ligència governamental del pp, en aquell rodal de farsants ensinistradors: el messies rajoy diu que tenim les millors infrastructures d’Europa, que tenim el creixement d’ocupació més alt d’Europa, que tenim no sé quantes coses millors que ningú al món, i no sap de quina cosa ens queixem, els valencians i els catalans, si estem regalats des que venim al món.

—Què, moniatos, encara no us heu passat a la independència? O us espereu a veure la boia a estribord de Requena?

Quan els Dalton es passaven de rosca els despullaven, els posaven dins un tonell de quitrà i els emplomaven de gallina o d’oca, d’allò que tingueren a mà. Ves que els valencians tenim colombaires i tiradors de tord… No haver-ho aprofitat, xa!



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, males arts per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent