Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Publicat el 7 de març de 2017

L’escola es plantarà el 8 de març

Ens plantarem contra la violència, plantarem cara al masclisme, llegirem el manifest adaptat de Picanya, ens manifestarem i explicarem què cal fer des de l’escola contra la violència a l’escola…

Manifest del “DIA INTERNACIONAL DE LES DONES” que es llegirà a la plaça de l’Ajuntament de PICANYA, en commemoració del 8 de març de 2017

 

El 8 de març és el Dia internacional de la dona treballadora, recordem aquell dia de 1908 en què, més de 100 dones treballadores d’una fàbrica tèxtil de Nova York, moriren cremades per alçar la veu davant les discriminacions que patien.

Cada 8 de març celebrem que les dones tenim veu pròpia, tenim la força, la intel·ligència i la capacitat de promoure un món millor, més just, més pròxim a la igualtat, des de la diversitat de sexe, raça o condició social aportem riquesa immaterial al planeta.

Hui, 8 de març de 2017, denunciem la discriminació laboral, la injustícia salarial, la desigualtat en les responsabilitats domèstiques que patim les dones.

Hui, lamentem el brutal drama que viuen tantes dones, per culpa de la violència masclista. Dones apallissades o assassinades per homes que han estimat.

Menyspreades, de vegades amb subtilesa, amb la traïció d’homes covards, aparentment normals, que han fet víctimes les dones.

La violència masclista és molt present. De vegades fem el sord, callem o no ho volem saber. Davant la violència és necessari el gest i les accions. La valentia i el compromís que diga prou.

Necessitem totes les complicitats. I necessitem l’escola. Perquè l’escola no ha de consentir la violència ni la passivitat davant d’ella. L’escola ha de ser capaç d’ensenyar a conviure sense violència.

El 2017 ha començat malament. La quantitat de dones assassinades ha crescut.

Hui, 8 de març de 2017, hi ha homes i dones aplegades a moltes places i escoles del món, a Picanya, a València, a Nova York, a Berlín, a Palma, a Hengelo… Diem prou al calvari de la violència masclista. Hui diem prou a la passivitat i a la indiferència. A totes les dones que no hi són, volem dedicar uns minuts de silenci.

(minuts de silenci – ÀUDIO. “cant dels ocells”)

El 8 de març és un símbol, però cada dia cal denunciar la violència física, econòmica, verbal o moral contra les dones: per això exigim als governs que prenguen mesures reals per a què l’actual situació canvie.

Hui, 8 de març, les dones ens plantem. Necessitem que el món es plante. Ens plantem per denunciar, ens plantem contra la violència, ens plantem per reclamar els nostres drets, per compartir la dedicació invisible a tenir cura dels altres.

Les dones del món fem un crit que diu: que es plante el món si ens maten. Que es plante el món perquè no funcionarà sense nosaltres. Que es plante també l’escola contra la violència.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, mestres d'escola per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent