Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Publicat el 4 de gener de 2017

Els reis arribaran en el trenet

Ahir va arribar un patge a l’estació de Bétera. L’home va dir que era un enviat de l’Orient, va acollir un grapat de xiquets amb l’anunci que, enguany, els tres Reis arribarien en el mateix trenet que ell havia fet servir. Bé, la mesura sembla tan sòbria que no vol amagar l’estretor que passem els valencians, collats com estem per madrit i les seues decisions sempre en contra nostre. Una lectura diferent fóra pensar que els tres de l’Orient han baixat finalment del ruc o del camell i han decidit de fer ús del transport públic, per anar habituant els de sang reial a la nova situació social futura dels valencians, una república proletària?, una democràcia de veritat?, o potser la iniciativa és un estalvi necessari per a l’ajuntament de Bétera, que segons com, anuncia dues cavalcades, dues: l’una a Bétera que eixirà des de l’estació, i una altra que anirà per la urbanització rica del terme. Potser el primer pas perquè aquells del Xoto Camarena comencen a independitzar els serveis, les normes, les lleis, i la contribució, i ara els Reis: ja ho va dir Pep Sorribes, que les urbanitzacions lluny del nucli urbà són un niu de problemes fins que no acaben aconseguint de separar-se plenament. Així que sis reis valdran per tres en el mateix terme, o faran el paper de tres. Aquest augment de reis, flor d’una nit, no s’ha vist a la via, xa. Des de 1880 que Bétera conserva una via única d’accés fins a l’estació del Seminari. Això és, trens de quaranta a quaranta minuts, pel cap baix, més el temps d’arribar, més el preu més car… Vaja, que viure a la perifèria és un sobrecost cada dia de l’any. No és només que no tenim els servei de trens o metros de la ciutat, sinó que tenir-ne menys ens ix més car. Però no és el mateix metro? I no érem tots iguals? Sembla la lògica del XIX aplicada al segle XXI. Però és una lògica contra els valencians del Camp de Túria que no afecta els valencians de l’Horta?

—Ep, aviseu aquells tres que no arriben tard a l’estació, que si perden el tren la vespra de Reis, no en passarà un altre fins quaranta minuts després.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent