Ulisses20

Bétera, el camp de túria

La mestra de religió catòlica assegura el 9

Ahir vaig ser de visita en un institut amic. Entre més temes va aparèixer com era que encara s’oferta religió. Uii, va amollar el director, és allò que més èxit té als batxillers. Heem hagut de limitar l’accés, perquè no hi cabien. Com?, tants alumnes beats teniu? No, no són beats, són llestos i fan càlculs.Una cosa és si són intel·ligents, o conseqüents. Però són llestos.

Ho explique: entre les ofertes d’optatives a primer de batxiller, hi ha un paquet que va junt, religió catòlica, cultura científica i anatomia humana aplicada. De totes tres àrees, la mestra de religió que depén de l’arquebisbat (aquell gànguil) ja té la consigna sabuda: els alumnes comencen amb un nou el primer dia, i si no fan cap cafrà, poden arribar al deu. Aquest és el límit entre les dues notes que ofereix la titular de l’àrea. Naturalment els joves fan càlculs, saben que en la nova organització d’estudis, la nota d’aqueixa optativa de primer compta en el còmput final per triar després què volen estudiar. Així que entre arriscar-se a aprendre cultura científica o anatomia, i tenir de partença un nou sense fer res, un nou garantit, ells no se la juguen. Aquest és el sistema d’estudi organitzat ací a València, en el segle XXI, en favor dels futurs estudiants universitaris. El sistema, la voluntat dels joves, el consentiment dels pares, i la burla de tot plegat. Com a Finlàndia, xa!

No és d’estranyar que el coneixement no puntue a l’hora de triar l’itinerari universitari. Ni el treball organitzatiu, ni el seny. La màxima “foc al clero i plantem vinya” no servirà, mentre la fe puntue per damunt del nou, i l’església convide a cassalla. Sort que Canal 9 encara no emet i no caldrà explicar-ho per passar vergonya.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent