Ulisses20

Bétera, el camp de túria

L’optimisme dels mestres

carles_capdevila

Segon jorn de les Jornades a l’IES Benlliure, València. #300mestres optimistes el 7 de juliol en un auditori més ple per escoltar Carles Capdevila, periodista. “Si he estudiat filosofia i francés és per culpa de dos mestres que vaig tenir.” “En realitat, hom hauria d’estudiar el que li donés la gana. Perquè aprendre, aprendre ho fem sempre. I potser allò que haurem estudiat amb més ofici, ja ho farem servir en un altre moment.”

‘Educar amb humor’, el títol de la conferència ha congriat més mestres a la segona jornada, gairebé n’érem tres-cents, per atrapar la idea principal ‘un mestre ha d’ésser optimista per convicció’. aquella invariant del Mestre Freinet, la número trenta i última. «L’esperança optimista en la vida». Sí, els mestres ens queixem molt, moltíssim, però també som capaços de riure, de riure’ns d’allò i d’això, perquè hem de ser model del que fem, no del que diem, i davant nostre tenim els alumnes que cal atendre, que mereixen com ningú la part optimista de la nostra vida. Ells no en tenen la culpa, de com va, viu o respira el món.

 

I quin llibre heu triat avui, els mestres, per farcir el vostre Pla de lectura d’estiu? Amb quina lectura obrireu els mestres el curs 16/17?

*Ahir nosaltres vam comprar el poemari d’Antoni Ferrer “Variacions Goldberg”, Denes editorial. Inclou el llibret “Sis Bachianes”



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent