Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Folksona2016: a la recerca de la nova cançó

Folksona_2016

Som a 10 dies de començar una altra escola alternativa en favor de la música tradicional. Perquè Folksona és una escola que aplega xiquets-músics d’arreu del país valencià, i encara una escola que ja ha convertit, amb els anys de rodatge, xiquets en mestres, joves que ja fan de músics de carrer i ajuden els xiquets a aprendre i a créixer, com van viure ells els primers anys d’aquesta experiència única.

De nou, Agullent acollirà del 10 al 16 de juliol la proposta, que enguany farà recerca de cançons i estils d’aquella Nova Cançó que va obrir via i ens feu arribar la música en moments difícils. Xiquets i mestres viuen una setmana entre partitures, instruments, jocs, i un patrimoni que els valencians hem guanyat/recuperat gairebé il·legalment, anònimament, sense gaire ajut. Enguany sembla que la Diputació de València ha ofert una mica d’això, però la Conselleria de Cultura, la part de cultura que hi ha en educació, encara no ha rebut els membres d’aquesta escola: potser perquè és folk, o perquè és massa tradició, o massa popular, o perquè sona massa valencià, o ves a saber… No els han rebut. Una escola de cinquanta músics de Morella a la Vila, de Sant Pau a Llíria, de Bétera a Cocentaina, que es reuneix anualment a Agullent, de manera altruïsta, en favor de la música i del país. Ai, quin calvari encara ens faran passar, valencianets com som.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent