Ulisses20

Bétera, el camp de túria

L’institut d’estudis fa balanç

Captura de pantalla 2016-01-29 18.50.58No són bons temps sinó per a la corrupció. A València sembla l’única cosa que funciona, o funcionava. A València i a espana encara van solts com els ànecs, els corruptes. Només l’1%  dels gànsters casolans són on havien de ser.

Per als instituts d’estudis tampoc, no són bons temps de res, ni per als estudis altruistes, ni els voluntaris, ni farem gaire festa: els vint-i-cinc anys celebrats per l’ideco del Camp de Túria ja va arribar on havia d’arribar, al Pla de l’Arc i poqueta cosa més. Però ves que ens han tocat la grossa, o potser ens han tocat la pera, amb aquest oferiment enveritat d’un local. Ah, vint-i-cinc anys després, ens ofereixen de veritat un espai propi a la comarca. I naturalment, la nostra secretària ha pouat en el forat de les idees: calen més socis, major joventut, augmentar el compromís, si volem garantir que el nou espai agafe vida, abans i després de nàixer. Sense, el regal no tindria sentit. I ves si en podria tenir.

Aquesta és la carta per convidar els socis a la seua assemblea, demà 30 de gener de 2016, a Llíria, a l’edifici de la mancomunitat.

Benvolguts socis,

El passat mes de desembre amb motiu del 25é aniversari de la nostra entitat, s’organitzà una jornada de debat en la qual es van presentar estudis sobre diferents aspectes de la realitat del Camp de Túria, i un debat que va reunir els alcaldes de la majoria dels pobles de la nostra comarca. Va ser una jornada enriquidora, tant per la qualitat de les ponències com per la predisposició de les autoritats locals a establir ponts de comunicació entre els diferents ajuntaments a favor d’una política socioeconòmica comarcal. Són aquests moments de canvis, tant a nivell social com polític, que ens han d’encoratjar per assumir nous reptes des de l’institut, com ara la reactivació de les seccions locals, d’història, d’educació, de mediambient… Tot això ens permetrà treballar de manera integrada i coordinada amb els nostres municipis, afavorint la participació dels joves i d’altres entitats. En aquest sentit, hi ha la possibilitat de tindre una seu pròpia, a Llíria. És una opció que ens permetria donar més visibilitat a l’Institut i emprendre més activitats, però que demana també més participació i compromís en el projecte.

Pensem que això només ho podem assumir si hi ha voluntat per part de tots, i en particular si s’hi incorporen socis més joves que protagonitzen la marxa de l’Institut. És el que debatrem en el punt 6 de l’ordre del dia, el qual incorpora també una possible modificació dels nostres Estatuts per a potenciar seccions locals (punt 5) que tinguen més capacitat per a interactuar amb cada ajuntament de la comarca. A la fi, per assumir tots aquests reptes de futur, ens cal la vostra opinió i participació més àmplia. Per això us convoquem, ara més que mai, a l’Assemblea ordinària del 2016, que celebrarem a la seu de la Mancomunitat del Camp de Túria, a Llíria (Pla de l’Arc, davant l’edifici Multiusos), el proper 30 de gener a les 17.00 en primera convocatòria i a les 17.30 en segona convocatòria amb l’ordre del dia següent:

1. Lectura i aprovació, si s’escau de l’acta anterior

2. Informe de la presidència

3. Informe de la secretaria

4. Informe de la tresoreria

5. Proposta de creació de seccions locals.

6. Proposta de canvi de la seu social. Modificació dels estatuts

7. Torn obert de paraules

Marga Mañez Berga, secretària de l’Ideco Camp de Túria

 

Només per saber si n’hi haurà o no berenar, a Llíria, no us hauríeu de perdre aquest envit. Estudiosos, joves…, falta o bona?



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent