Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Què se n’ha fet del notari?

Aquesta acció de la CUP, pura i democràtica, podria portar el procés majoritari d’independència a un estat d’intermedi i de repòs, un procés larvat, com si diguérem de ‘sempredormambcoixí’, o com si no ho diguérem, tant se val.
Una cosa semblant com li va passar al notari valencià, il·lustre que va ser quatre anys al parlament però, en perdre cadiram, va passar a un posicionament belicós contra el procés mateix, un posicionament que molts no enteníem de cap manera, si no era perquè havia paït malament la derrota. Era una persona cabal i necessària per al futur govern, si és que n’havíem de tenir mai, un govern propi, i no aqueixa pantomima d’autonomia que ha dibuixat espana justament perquè espana sobreixca.
Podria passar amb Ignasi Blanco, que va fer un paper principal durant quatre anys a les corts valencianes però després no va tenir suficients vots per tornar a reeixir, i va diluir la seua acció política escrivint llibres, i fent xarrades. Potser tornant allà on hi ha la veritable política fora dels llums i maquillatge en directe. Ara podríem patir si fa no fa, la mateixa cosa, un cop demostrat que 72 independentistes no són suficients per esclarir el futur i el major repte que té un parlament que no vol ser de per riure: fer un país des de zero. Ens podem diluir, o passar a l’estat d’enfadats permanents, pensant que l’enemic som nosaltres mateix, mentre els espanols, els nostres ‘veritables amics de l’ànima’, ens peguen pel sac, ens furten lo nostre, ens violen els homes, i ens bescanvien els xiquets per cromos de futbol i de bous. Per cert una gran idea fer un àlbum de bous de carrer, a València tindria una burrà d’èxit, més encara que els cromos de futbolistes o de corruptes.
Demà continuarem en fred, la pistonada filosòfica: que faria Nietzsche abans del 20D? Trauria a ballar l’Anna Gabriel? Proposaria un trio amb Mas, l’Anna i ell mateix? Proposaria traslladar el parlament català al Molino i posaria l’Anna de primera balladora?
I Epicur, què diria de tot plegat, el primer mestre que va dedicar els estalvis a construir una escola en casa on anessin homes, dones i esclaus barrejats o preferiria de deixar els diners guardats a cajaalmeria, bankia_és_espana o a La caixa?, la caixa dels catalans…
Una altra oportunitat perduda, o guanyada, o despullada, que els catalans som així i els valencians hem bescanviat un entrenador de futbol amb un president xinés, uns bancs espanols i un finançament que no voldrien ni els fillsdeputes d’alcatraz…

Però dos mesos i sis dies després, el monument David diu que la solució és donar dos cromos a Junts, però dos cromos que no puguen completar l’àlbum, i ja han aparegut tot de queixes, que no que no, que això no és sostenible, ni ecològic, que millor els pellets a les plaques solars, que millor les plaques solars als ventiladors gegants, que millor puta que beata, i no eixim de comptes ni sabem per on pegar. Ells, sí, ells no peguen patà, i continuen robant-nos, la hisenda, el finançament, la canella en rama i les taronges orovals que pengen de l’arbre… Per cert, a com paga les taronges el govern d’espana? I Podem? I Compromís-Podem? I la CUP? I Junts… Ca, els de compromís mengen mangranes! I els de la CUP només pomes!

Si no ens aclarim ni en la fruita de taula, com voleu que destriem un país sencer, una nació? Si plegats fem riure o fem per riure!

A quin preu penseu que van les mandarines? Ja teniu arbre de Nadal?



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent