Ulisses20

Bétera, el camp de túria

El Camp de Túria també reivindica finançament

cartell1L’Institut d’estudis comarcals del Camp de Túria ha fet vint-i-cinc anys. Un quart de segle d’una institució comarcal en favor de la cultura, l’educació, el patrimoni, la investigació, i una voluntat de ferro. Voluntat, sí, però l’economia és més escassa. Ara, en la celebració del seu 25é natalici, l’Institut reunirà els alcaldes de la comarca per proposar-los de reivindicar plegats una economia que s’ajuste a les necessitats d’una comarca desvertebrada i malmesa, sobretot perquè el finançament valencià és el que és gràcies a espana, i ací cadascú va a la seua guerra, sense mancomunar ni els pixadors públics. El desordre anunciat en els noranta comportà el caos del 2000, i la ruïna actual. Els ajuntaments tenen per a comprar pipes, però no poden agranar les corfes. Si afegim que les polítiques del pp van abonar i adobar un colapse per a vint anys seguits, el marge d’actuació és escàs, insuficient per sobreviure.

Ara, per commemorar els 25 anys, l’Institut ha convidat els alcaldes a una taula de debat. El mateix Institut d’estudis, la seua secció d’economia, ha elaborat un manifest de mínims, coordinat pel professor Josep Vicent Picher i un dels pares espirituals de la comarca, Josep Maria Jordan. A la taula, quinze alcaldes, dalt o baix, perquè parlen, de quina cosa han de parlar quinze alcaldes?, doncs d’economia, de serveis, de cementeris si cal, del fem, de comunicació, de possibles solucions a llarg termini. Perquè a curt termini no tenim adobat ni els residus, ni l’energia, ni els camins rurals, ni el camp, i encara menys l’ocupació dels veïns. Ni l’oci ni la música, i ves que som a Llíria, que no sé qui va batejar com a capital de les bandes… I si peguem per parlar d’urbanitzacions i il·legalitats, acabarem ballant bolero i pegarem a córrer fins a morir-nos. Però caldrà parlar-ne, de tot plegat. De Llíria, de Bétera, de l’Eliana, fins i tot de Gàtova o Nàquera… Deu alcaldes ja han dit que sí, que per parlar no es perd el jornal ni l’amistat. Esperem-ho. Esperem de ser intel·ligents per exigir una economia de mínims però amb seny, que siga capaç de redreçar el fracàs dels últims vint anys, o vint-i-cinc. I que ningú no escalde els pollastres abans de saber si són bons per a l’olla.

Si us voleu apuntar a la jornada, la Sala d’actes de l’edifici multiusos de Llíria té un aforament de 300 homes o dones, tinguen el cul gros o no. No perdeu el temps i compreu-vos la llibreta per prendre’n nota. Benvinguts.

28 de novembre de 2015, 9.30 hores. Llíria · Pla de l’Arc



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent