9d’Octubre a Castelló? Uiii, si van passant coses

Partal4Avui he passat mig matí a Castelló, al saló de plens de l’Ajuntament de Castelló; bé que puc dir que he mig celebrat a Castelló un matí del 9 d’Octubre, cosa que a València no havia fet mai, que jo ho recorde. L’excusa ha pagat la pena i m’ha sorprés gratament en molts sentits. Jo acompanyava Vicent al lliurament avui de la Fundació Gaetà Huguet, que l’ha triat ‘valencià de l’any’, premi a una vida dedicada al periodisme d’avantguarda, compromés pels seus i pels altres, a la capacitat de treball i a la intel·ligència de saber veure allà on alguns només que passegem o llegim el present, caldrà rellegir la lloa que li ha escrit el professor Vicent Pitarch, perquè és un document repàs d’una vida intensa extraordinària, almenys per als amics; avui jo mateix en representava una bona colla: però és que l’acte ha estat tan carregat de goig i de bons discursos que tots tres (Assumpció s’ha presentat per a sorpresa de tothom) ens hem mirat de tanta gosadia, llaor i coratge: no sabem si a València els mateixos polítics que ara mateix governen, serien capaços de defensar aqueixes idees amb la naturalitat i el convenciment que llegien Pilar Dolç, Enric Nomdedéu, president del patronat, o la mateixa alcaldessa de Castelló, Amparo Marco,quan afirmava que estava emocionada de la seua gent, i incloïa Vicent i la colla de músics ‘Els llauradors’. He demanat als membres de la Fundació Gaetà Huguet que pengen els discursos en qualque lloc, perquè tingueu accés a una declaració d’intencions del País Valencià des de Castelló, gairebé tant agosarada com la podria fer la CUP avui mateix.

 

vicent5Per una altra banda, del discurs de Vicent Partal, sentit, agraït, emocionat, em quede amb dues sorpreses de lo alto, a més de l’agraïment pel premi i la llum de la Plana per ajudar a fer el país: la descoberta dels espaguetis quan a Bétera només teníem fideus, i aquella recambreta d’un oncle seu llibreter a Castelló, que guardava llibres prohibits. En parlar de la il·lustració de Castelló, Vicent ha fet referència a la importància del moment del nostre país, que viu un període clau de la història a curt termini.

Ep, i això del ‘Nou’ no farà sinó continuar aquesta vesprada a València, manifestació del 9 d’Octubre que ha esperonat la Comissió organitzadora.

 

Un pensament a “9d’Octubre a Castelló? Uiii, si van passant coses

  1. PER MOLTS ANYS, valencians !!, que mira que ha costat, fer fora tota la caspa brutal del País. Ara no us poseu a esperar-ho tot de cop i volta, d’avui per demà. A tots plegats ens convé molta paciència i bon humor…i tot acabarà bé.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.