Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Demà arriben els xiquets

Demà arriben els xiquest a l’escola. En unes hores el bollitori serà gros, sirollós, rialler i per llarg. L’escola ja s’ha preparat per iniciar un nou curs, de fet, ens demanàvem com ho havíem fet l’any passat, que ja feia set dies que treballàvem amb ells. Enguany la cosa va més ordenada, amb un somriure especial, amb aquell contagi general que feia tant que demanàvem. Ep, però sense baixar la guàrdia, de cap manera.

Ves quin ambient que respirem, que la nostra inspectora, Francesca, ens ha enviat un correu convidant-nos a oferir un primer dia d’escola diferent. Ací teniu el decàleg traduït per ella mateix, que ha enviat a les escoles que atén. Per si encara voleu pegar-li una ullada i apuntar-vos alguna idea:

La nostra inspectora d’educació ens convida a començar amb un somriure:

… és cert que, en ocasions, els primers dies de classe poden ser difícils de dur endavant. Potser, fins i tot, alguns docents es trobaran a l’aula per primera vegada, i altres, amb experiència, s’han d’adaptar a un nou grup de treball. Són moments de molta emoció, preneu nota d’aquests consells, i afegiu-vos a la festa del primer dia d’escola.

El decàleg de la inspectora Francesca:

1.     Gestioneu l’estrés: la professió docent és especialment vulnerable a l’estrés després de les vacances, però no hi ha cap fórmula màgica. No obstant, hi ha coses que es poden fer per mantenir-lo sota control: compartiu les  preocupacions amb els companys.

2.     No perdeu el somriure: la millor forma de transmetre positivisme i crear un bon clima a l’aula, és un mateix. Recordeu que el somriure es contagia fàcilment! Comenceu amb filosofia i bon humor.

3.     Mantingueu controlada la síndrome postvacacional: de vegades, podem sentir un determinat bloqueig o desmotivació després de vacances, que s’accentua com més hagen canviat els nostres bioritmes (hores de son, alimentació …). Consulteu aquesta guia: es.tiching.com/link/679585

4.     Motiveu els estudiants: ells també han acabat les vacances! És per això especialment important crear un ambient positiu a l’aula, que els menuts se senten segurs i recolzats per adaptar-se gradualment al nou ritme de vida quotidiana.

5.     Planifique-vos: què treballareu a les classes? Com i quan? Organitzar l’any escolar i els diferents temes aconseguirà que se sentiu més segurs de la vostra feina, que no quede espai per a sorpreses desagradables.

6.     Poseu-vos al dia de les novetats educatives: sempre és important que conegueu les últimes propostes del món educatiu i intenteu aplicar les que millor s’adapten al vostre alumnat, procurant adaptar-se segons les seves necessitats i preferències. Formeu-vos.

7.     Feu del primer dia un dia especial: probablement ells també estan nerviosos. Per què no fer un primer dia inoblidable? Jocs de coneixement i de presentació, itineraris per conèixer el centre, decoreu la classe, creeu un mural amb les normes de l’aula…

8.     Repasseu el curs anterior: les proves escrites per comprovar el nivell dels estudiants el primer dia de classe generen ansietat. Fem uns dies de repàs abans de plantejar les avaluacions inicials.

9.     Creeu un bon clima escolar: és important que els membres de la classe tinguen clares les normes comunes per facilitar la convivència, que aquestes regles siguen debatudes i decidides per tots, perquè puguen raonar el perquè de la seva existència i importància. Consensueu les conseqüències del seu incompliment.

10.   I recordeu que teniu el millor treball del món! Enamoreu-vos de la vostra professió i gaudiu-la cada dia, és una tasca preciosa. Només els docents tenim la sort d’aprendre cada dia amb els xiquets, de participar tan activament en el seu creixement. Assaboriu cada moment i recordeu la vostra vocació! Us farà aixecar-vos amb un somriure.

I si teniu cap truc en particular per a l’inici de les classes, compartiu-lo amb els vostres companys. Ho agrairan. “Aprendre és viure i solament es viu plenament si continuem aprenent”.  Consells adaptats de: es.tiching.com/link/681676

 

Ep, què què!



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de mestres d'escola per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent