Any1 (capítol2): discurs de benvinguda

ecrDiscurs de benvinguda a l’equip docent, administració, cuina, manteniment i tutti quanti…

Som un equip amb un recorregut històric sòlid, amb història. L’equip de mestres o equip docent, com diu el conseller Vicent Marzà: “és un punt fort de l’escola, molt fort. Són molt implicats, això representa qualitat. Són gent capacitada que massa vegades no se l’ha deixada treballar.”

Jaume i Paula són els mestres més nous, avui, a la nostra escola, amb Àlex i Irene. En un altre moment havíem sigut uns altres, els més joves. Fina i Júlia, Vicent, Empar i Emma, són mestres de major recorregut, referents de la nostra història com a escola. Des de la Pinadeta del cel, el carrer de l’Eliana on va nàixer el nostre projecte, van començar a fer escolagavina fa més de quaranta anys.

La resta també formem part d’un equip docent de primera, un equipàs. Amb major o menor èxit hem bastit una història d’escola gran. Encara millor, hem possibilitat de continuar bastint-la anys i anys. Com deia Estellés, per anys i anys…

El primer reconeixement del nostre aniversari és a tots plegats. Capaços de fer escola els dies normals i els dies de major adversitat. Solidaris d’un projecte d’una realitat desacomplexada ara mateix entre els valencians. Ahir mateix, el conseller Marzà ens ho augurava: ‘bon inici de curs’

Ausaes que el necessitarem, enguany, un bon inici. Com cada any!, no ens pensem que no. Perquè no n’hi ha, d’anys de més o menys relaxats, a l’escola. Cada any sense excepció ofereix la dosi necessària de daltabaix o empatx. Però, joves, quanta n’ofereix de joia, d’alegria i de goig, l’escola.

Lluny d’emular la pedagogia sistemàtica, l’equip directiu i el consell rector de la cooperativa, en nom de tothom, demana el primer aplaudiment públic i col·lectiu per tots nosaltres, l’equip de l’escola, els equips d’una escola: mestres, administració, cuina, manteniment, neteja. Per molts anys.

Benvinguts al curs 41é de l’escola gavina cooperativa valenciana. Per si no ho heu llegit, i tornant al nostre conseller: “Com unes altres escoles, l’escolagavina és una mostra d’experiències de qualitat, que ha fet i fa un paper clau al costat de més escoles públiques. Totes elles han de continuar innovant, essent referent de qualitat.”

Davant aqueix envit, mestres, com voleu que renunciem a innovar, a defugir, a llançar balons fora? Coratge i il·lusió, i feina per envant!

El claustre d’avui, doncs, continuarà fent un repàs i presentqció dels equips, les tutories, els claustres de formació, planificació i organització, repassarà el calendari i les activitats grans, les celebracions de l’aniversari, els intercanvis internacionals i del país, fins i tot tindrem temps per recordar normes del dia a dia…, un resum d’un curs que, com cada any, és repte i és il·lusió.

Per molts anys.