Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Publicat el 1 d'agost de 2015

Passada la crisi, segon dia

IMG_7465La pluja que va amenaçar durant tot lo dia el poble va començar just en el moment que Siona acabava aquell parlament tan bell sobre l’Aljama i el ball popular i tradicional, els músics de l’orquestra van córrer a protegir els instruments. En cinc minuts van tornar a l’escenari i encara vam poder gaudir d’uns quants balls i de les veus de Pep Gimeno Botifarra i Xavier de Bétera, però finalment vam haver de parar: tots corrent a amagar-se a l’Ateneu, però no cabíem, de cap manera podíem enfornar tanta gent entre aquelles parets, cambretes, racons, escales, terrasses, cambres, quin desori i quina festa i ningú no es va queixar, o no va fer per queixar-se gaire, malgrat que érem quatre-cents on n’havíem de ser cent cinquanta, o menys encara. La gent agafava els entrepans, les begudes, les olives el cacau, i pegava per on podia a sopar dreta, i la xafogor no amainava de cap manera, però tot anava de comprendre que la situació demanava tranquil·litat, paciència, i el Pla B es posà en marxa ràpidament, hi havia Raquel, la regidora de Cultura i de festes, que ens demanava si donava l’ordre d’obrir el palauet, i Cristina, l’alcaldessa que volia que aprofitarem l’oportunitat d’escoltar tranquil·lament El Diluvi, sense el patiment d’una vesprada amb l’ai al cor i el neguit a punt d’esclatar.

Captura de pantalla 2015-08-01 a les 16.16.55Molts s’hi van quedar a l’Ateneu a fer tertúlia, uns altres van acudir al palauet, Ramon carregava cables, micros, taules de so, caixes acústiques, amb Ferran d’Olocau i cap al carrer de l’Estació. La barra de l’Ateneu no tenia prou mans, i n’eren deu servint, o més, i tothom reia, perdonava, i tornava a ploure una miqueta més i Ivana i Paco van tenir la pensada de tirar l’envelat del sostre que va habilitar les terrasses i el corral, i una major descompressió que quan la voluntat és harmoniosa tot li val per adobar una festa fantàstica, El Diluvi va triomfar al palauet, la gent se n’anà contenta i eixuta, comprensiva, a l’Ateneu netejàvem, sèiem al corral quan eren les dues de la matinada explicant-nos què havia passat, què ha passat?, ens demanàvem, no estem bé, que no estem bé, sí, sí, a Praga vam vendre més cd’s de Mixtures que no en aquesta plaça aquesta nit, però ara vindrà el segon dia, el segon d’un Folkestiu que pot esdevenir una data i un festival d’estiu de molta envergadura. No defalliu, no defalliu mai, ens demanaven… Ens demanem, mentre Avamet, els dos observatoris meteorològics del poble, el del castell i el de la Conarda, coincidien a dir que la mesura és exacta: 1 litre, 1 litre d’aigua ha tingut tota la culpa. De totes les plogudes en les vint-i-quatre hores enregistrades, el total és d’1 litre per metre quadrat. Què, vos ha fet aire?

fans&alcaldessa

Tant se val, els joves ens havien ajudat a repartir feina, a muntar, a replegar, a buidar el fem, a fer festa pares i fills, i fins i tot van tenir esme de retratar-se amb l’alcaldessa abans de pegar cap a la seua festa de joves. Esperança Casanoves ho havia fotografiat gairebé tot, així que li proposarem de fer un especial perquè durant les festes puguem recordar què ha passat, en aquestes sis o set hores de caos organitzat i festiu.

Avui segon dia, amb el Tossal de Llíria, balls i danses populars des de la capital de comarca, i Tres fan ball, perquè la festa tinga moviment fins que el cos aguante. Benvinguts a l’Ateneu de Bétera, a la plaça via lliure per festes populars i de sorpresa.

Per cert, ja sabeu que la rifa es va quedar a casa? Avui encara rifem dos pacs sencers de l’Aplec del Camp de Túria. Us apunteu? I de sorpreses no en faltaran, no en falten mai, de sorpreses en una festa quan n’hi ha dipositades tantes energies. Per molts anys.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent