Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Publicat el 2 de juny de 2015

Premis de poesia Camí de la Nòria 2015

IMG_6196[el discurs de benvinguda als premis Camí de la Nòria 2015]

Bon dia

Benvinguts al lliurament dels Premis Camí de la Nòria, en la seua desena convocatòria. Per molts anys.

Avui fem la cloenda del Maig_literari 2015. Un mes de llibres, lectures, autors, reconeixements, entrevistes, en favor de la literatura. Per una altra banda, el lliurament d’aquests premis de poesia clou un programa intens i considerable.

Allò que va començar com una exercici intern entre alumnes de l’escola d’adults, ha anat agafant cos. Ordre. Responsabilitat local i comarcal. Escrivim, els valencians, i reconeixem la literatura. Quina és la manera més acurada de reconèixer una llengua, sinó la poesia. Els poetes haurien de ser espècie protegida, admirats, reconeguts, perquè són la punta excelsa del poble, són qui representen l’exploració més acurada d’expressar-nos, els homes, les dones, en el sentit excels, i sublim.

NO és cap broma, doncs, que una escola haja assolit en només 10 anys aquesta esplendor, una categoria elevada en favor de la poesia, de possibilitar que la gent, que s’expressa poèticament, tinga finestres obertes per explicar i excel·lir en la llengua.

Per molts anys a les organitzadores. A l’EPA.

Als poetes que els feu costat, als membres del jurat que en teniu la paciència i el temps per millorar-nos l’ànima i l’esperit.

A Marc Granell, sobretot, que ens ha guiat. A Lluís Roda i a tots els que sou poetes de bo de bo i ens representeu per la bellesa de la llengua…

Tenim una llengua bella, els valencians, malgrat que castigada, assetjada, prohibida als mitjans, als comerços, a la indústria, a les notaries i als jutjats… Malgrat això, tenim una llegua bella, com deia el senyor Enric Valor i Vives. Bellíssima.

Tant se val una vida tan dura; en les situacions més difícils, sempre hi han sigut, els poetes. Sempre vius, forts, incansables. Són el nostre Coral romput, el nostre Coral. Romput.

Als que avui sereu premiats, als que no sereu premiats. A tots, per la gratitud del vostre temps a la poesia, a la llengua, a aquests premis.

Per molts anys.

 

Té la paraula Carme Salt, secretària del jurat d’aquests premis, que donarà continuïtat a aquest lliurament. Si volen acompanyar-la, convidem a l’escenari a Amós Belinchon, Gemma Tarazona, Lídia Mir, Lluís Roda, membres del jurat, però si n’hi ha més a la sala, també són convidats a pujar.

Benvinguts.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent