14 d'octubre de 2005
4 comentaris

L’ombra del vent

Carlos Ruiz Zafón. L’ombra del vent; traducció de Josep Pelfort. Barcelona: Planeta [N’hi ha moltes edicions!]

Finalment he pogut llegir l’exemplar de l’ombra del vent de la biblioteca on treballo, perquè sempre tenia llista d’espera. I no m’ha decebut gens. La considero una novel·la genial. L’he llegida en la seva traducció al català, però quan la llegeixes sembla que sigui la seva llengua original, entre altres motius perquè transcorre a Barcelona.

La història i la caracterització dels personatges són espectaculars. I el context històric està molt ben representat, te’l va explicant com aquell qui no vol la cosa a partir de les vivències dels diferents personatges. És divertit, per exemple, imaginar-se que una pel·lícula d’una princesa que viatja d’incògnit i s’enamora d’un periodista deu ser "Vacaciones en Roma", per exemple. I com aquesta, hi ha milers de pistes sobre edificis, situacions històriques o fets quotidians que fan que a més de la novel·la tinguis un bon passatemps a l’hora d’endevinar de què es parla en cada cas.

Doncs, res, que us recomano molt aquesta novel·la!

La podeu trobar a diferents biblioteques de la Xarxa de la Diputació de Barcelona, al catàleg col·lectiu del País Valencià, al catàleg de les Illes Balears, a les províncies de Girona, Lleida i Tarragona. A l’Aragó, l’Estat francès i l’italià no he trobat cap exemplar de la novel·la en català, però n’hi ha en espanyol, francès i italià.

  1. A mi també em va semblar una
    novel·la magnifica. La vaig comprar en una llibreria de
    l’estació de Sants – no recordo el nom –, i en català
    😛

  2. em tenia ben enganxada la història, la vaig llegir a l’estiu i podia estar-me llegint fins ben entrada la matinada. M’agraden molt les històries que parlen dels llibres: com ara El nom de la rosa o La història interminable i els seus misteris.

  3. A mi no em va agradar gens. És d’aquelles novel.les que enganxen però que no tenen res. Quan acabes només et queda l’stress de l’adicció. Pots passar una estona distreta però això no és literatura de la bona, és un entreteniment, un divertimento, que et precipita cap a la intriga sense dur-te a enlloc. Això també està bé, però cada cosa al seu lloc.
    Quins altres llibres t’agraden….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!