Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Primer dia de fira, mestre Frechina

FrechinaEl primer dia de fira a l’Ateneu, ple a vessar per veure la presentació del llibre ‘Pensar en vers’, per cert, sabeu que el CD que incorpora comença amb una cançó ‘per la de l’u’ del Xiquet de Bétera? No ho podeu saber si no teniu el llibre, però ja no teniu excusa. Cap excusa, per venir a cercar-lo a la nostra fira.

La llotgeta de dins era plena, i el professor Frechina ens ha explicat els secrets d’un llibre que és un regal, pel que representa per als valencians, dignificar el cant improvisat, el cant d’estil, al costat dels cants improvisats d’arreu dels països que volten el mediterrani. Una presentació didàctica, amb un recorregut que ens ha transportat des de Gibraltar, l’Alpujarra, València, Lleida, les illes, Sicília, Còrsega, Creta, Palestina… amb els noms de cada forma de cantar improvisat, amb els personatges i encara alguns secrets que el mestre ha desllorigat davant un auditori atent i regalat.

fira2014

Segona part. Hem convidat l’escola municipal de Bétera de cant d’estil, i la rondalla, i la sessió en directe ens ha fet gaudir de les versaes de Josemi Sanchez (a través del seu llibre), i veus fetes i veus que es formen: Frechina ho ha apuntat de bon principi, en aquesta revifalla del cant tradicional, ens manquen versadors, no n’hi ha, així que caldrà posar fil i a l’agulla: la rondalla i les veus de Xavier de Bétera, Víctor, la Xata, Carles, Cisco, i la mestra Marisé, han clos el primer jorn de fira a l’Ateneu. Un regal de diumenge. El primer d’una fira de llibres i de música.

IMG_3562

Dimarts el segon plat fort: Gaza: viure, morir i crèixer, del periodista David Segarra.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent