Ulisses20

Bétera, el camp de túria

La felicitat ha d’ésser això

urna

 

La felicitat política, naturalment!

Passat el tràngol de dilluns, com ens ho feu passar de divertit, a la resta de la nació. Avui per com llegim tantes notícies sobre la futura independència, de mitjans nostres i d’internacionals. Som ara mateix focus mundial, i un model de comportament cívic i polític. Una lliçó que anem elaborant, aprenent, modificant, a partir d’allò que va passant cada dia, a cada instant, sense un llibre de text rígid, inflexible, impermeable (sembla que això és el que voldrien). I és aquest no viure que ho fa tot de major interés, de més qualitat, per com cal afegir intel·ligència, saviesa a cada salt, a cada neguit, a cada matís, per com cal negociar, consensuar, argumentar, cedir, avançar… Què és la política, sinó aquests dies que viviu al nord, els catalans, però també molts illencs i molts valencians, i també els espanols de bona voluntat, que n’hi ha, no ho dubteu, Europa sencera a través dels mitjans que, enllà, sí que volen informar d’allò que va passant en aquest racó del món, que ara és notícia.

Sí, potser farem errades, ens equivocarem, potser que farem un mal gest o una ganyota, però la lliçó de política de gran nivell que avui fan els nostres representants al parlament català, al govern, que fa la societat cívil, aquesta vegada sí molt representada i líder de tot plegat, és d’una categoria que passarà a la història dels grans llibres, una experiència que ens emociona, que ens fa sentir, tres-cents anys i escaig després, orgullosos de ser qui som.

Passe el que passe, que passarà, poster aquest camí que vivim, aquesta via a la manera dels catalans, serà el que recordarem amb major grandesa. Per molts anys a tants i tants i tants…, com ho feu possible.

 

Fotografia: la urna de la fotografia me l’ha deixada retratar Carme Agulló al Campus d’Ontinyent, on hi ha una aula que és un museu d’una vella escola republicana. Si de cas ens cal per al 9 de novembre, envieu un correu de sol·licitud a la universitat de valència.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent