Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Publicat el 30 d'agost de 2014

El retorn a Bétera, je suis desolè

 

Ais2

Ja som a casa. La frase, ni cerimonial ni afectada, és necessària per explicar que, enguany, encara hem eixit menys, però suficient per desconnectar i cap ací, tu, que el món no va per bromes. Cada colp falten menys dies per tot, que no ens podem entretenir: per començar el curs, per trobar-nos els mestres, per la festa Estellés del Camp de Túria, per veure la resposta de la V de Barcelona (!), per veure la resposta de València, si s’hi farà cap bronca o sidral, pel 9 d’octubre (9O del 2015?), pel 9N i veurem si l’Ateneu farà cap simulacre en viu…, cada colp falta menys temps per tot. Així que avui ja hem tornat, hem desfet les maletes, he anat a trobar els pares, i he obert l’ordinador gros per començar, ara sí, a teixir els preparatius del curs que comença dilluns. Ja és dissabte, de fet, i d’ací unes hores pegaré una ullada als camps, no els haja passat res durant la meua absència. A Ais hi havia taronges a 2.90 euros, vint vegades més que no li les paguen al llaurador, però també he trobat gasoil-energètic (el bo), a 1.302 el litre. Així que no totes les llonganisses han de ser com les preparen al carrer Itàlia del barri vell, caldria tancar el cuiner del bar Le Balto… En general, venim molt contents del nostre viatge, però n’hi ha detalls que no són a l’alçada d’aquella ciutat. Vaig comprar una guia ‘Insòlita i secreta d’Ais’, però ni això no podia aparèixer allà, quin desastre de plat. Damunt, el cambrer ens demanà si havíem sopat bé, però Empar ni es frenà ni retingué l’oportunitat d’abocar la queixa: a pleret. L’home es queda blanc. mut, finalment diu: je suis desolè!

Ca, si ho pots estar, bonico.  N’hi ha que es pensen que poden arruixar gat per llebre i passar per francesos o una cosa pitjor. Com n’hi ha que es pensen que ens mamem el dit, i com eixim poc, ens xiulen per afirmar que som en un concert exquisit. Si voleu, em podeu creure, però aquesta nit he sopat llonganisses.

 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent