Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Nit d’Escola Valenciana (XI)

Escola Valenciana, la nostra escola, commemora avui els trenta anys de la Llei d’Ús, una llei eficaç però insuficient vist el recorregut d’una història farcida d’entrebancs i penalitats. Sobretot perquè no s’ha desplegat, desenvolupat ni cregut en cap dels governs valencians patits: hui mateix el pp llençava contra el psoe que quan ells es van posar a governar, el 1996, a penes vuitanta mil xiquets estudiaven en valencià, en canvi han triplicat el nombre fins als gairebé 240.000 actuals. La suma de tot plegat no arriba al terç de la població valenciana en edat d’escolaritat obligatòria. Un fracàs polític, dels partits espanols pp i psoe sens dubte, i un èxit rotund d’escola i de la societat valenciana, que ha sabut empényer endavant malgrat l’obstaculització continua dels governs, les diputacions, els ajuntaments, els jutges, la policia i tota la traca del safari institucional i perepatètic que suportem.

Ara peguem cap a Canet d’en Berenguer, a gaudir d’una celebració entusiasta, altruïsta, a lliurar guardors a mestres i escoles, a festejar el treball fet, els aconseguiments, la victòries de tant d’esforç i tanta col·laboració de famílies, que han fet possible que l’escola demostrés al món que era possible, viure en valencià, malgrat la mediocritat política, les males arts i els desafortunats papers dels partits majoritaris que viuen com uns paràsits del valencianisme més valent i coratjós.  

S’ha acabat de tocar el guitarró, venim a dir, a partir d’ara no en passarem una, que no renunciem als nostres drets, moniatos: denunciarem la hipocresia, la manca de professionalitat, l’estupidesa…, i sobretot denunciarem els creminals que ens han arruïnat amb premeditació i traïdoria. 

Per molts anys, Escola valenciana. Vítol! 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de mestres d'escola per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent