Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Comenceu per millorar

El compromís de defensa d’una Televisió Valenciana de qualitat comença pels propis treballadors, que han de saber dimensionar què poden o no poden fer, cadascú. Tots no li valen per ser davant el micro. No li val la voluntat, cal professionalitat, i això és un mínim. Nosaltres serem hui a València, milers d’homes i dones no perquè ens justifiqueu ofrenes, processons, populismes o exemples pitjors. No som contra el kostrari de la festa, però hi ha maneres de fer que no ratllen la coentor, el ridícul ni la pèrdua de vergonya. Si això no ho sabeu distingir, cal que torneu a estudiar models, exemples arreu d’Europa i Amèrica: ensenyar la tradició, la festa i el patrimoni no és caure en el tòpic ni en l’afectació. Ben al contrari.

Una segona cosa: en una altra llengua, l’espanyola per exemple, no es permetrien tantes barbaritats i errors. Si no sabem allò bàsic, un domini del valencià mínim, que vol dir ser cultes, de dicció fluïda i acurada, de discurs àgil, deixeu  pas a gent que ho puga fer. Tot no li val ni mereixem tanta penalitat: us carregueu en un no-res tanta feinada de l’escola, pel que fa a vocalització, estructures, barbarismes… Estudieu, collons.

I una tercera cosa: un tast educatiu al dia no ens faria mal a ningú. Visiteu les escoles, així com visiteu les misses i les passions: visiteu l’escola i traieu l’església dels mitjans públics. Una televisió miraclera no ajuda a enfortir una societat plural, democràtica i moderna. En tot cas, ja som al segle XXI, i els fruits d’una dictadura feixista no haurien de ser a primera plana cada dia.

Doncs ja anirem parlant-ne, perquè tot plegat no vol dir eliminar el valencià de les comarques (no l’heu ensenyat mai), ni tanta riquesa lèxica com tenim al llarg del país… Tanta de feina com podríeu fer cada dia, amb una miqueta de seny, d’idea, de ganes.

Au, cap a València! #SiaRTVV #RTVVnoestanca #RTVVteniuencomptel’escola



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de mestres d'escola per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent