Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Ara toca dir sí #SiaRTVV

Quin remei. Demà direm sí. Per aquest goig que hem viscut les últimes 48 hores, que per primera vegada semblàvem un país normal. Normalet, pel que fa a la llengua. En dos dies hem fet més notícies que no en 24 anys, ves si la cosa no serà grossa, i a més hi havia un periodisme valent, que reclamava de dir la veritat, que demanava perdó, que excusava els errors, que passava els micros a la gent sense filtrar-la, que deixaven anar aqueixes i aquelles banderes, que no tenien manies… Ha costat, de tenir una televisió viva tan entusiasta, i potser que dure poc, perquè els lladres i corruptes del pp enviaren les forces de xoc a parar l’excés de llibertat.

Cal recordar que el País Valencià té un president que no hem triat democràticament, que ens l’han imposat obligadament per decisió d’un altre president que era corrupte i és enmig de no sabem quants casos bruts. I aquest mediocre de la paraula, negat per a l’idioma i la política, és al capdamunt del govern valencià, mentint-nos: assegura que amb aqueixos diners que val la TV ell faria escoles i hospitals… Però no diu que paga corruptes, i negocis ruïnosos, com per exemple el cementeri d’aeroport de Castelló, o el tennis de luxe, o l’equitació, els deutes d’aquella empresa fantasma Valmor, i el futbol privat, i no diu que vol vendre la casa pública a empreses amigues… que els valencians ja pagrem el deute multiplicat. L’homenic no para de mentir-nos i de justificar que la democràcia no convé als valencians.

És el que diuen Rus, Rita, Camps, Fabra, Pons, i el rastre cameleònic… que la democràcia no ens convé als valencians, si ells continuen al poder, perquè així continuaran robant-nos, i amagant allò que passa al nostre petit món: així la TV no pot recordar què ha passat amb les caixes valencianes, ni com els diferents governs del pp les van arruinar amb connivència amb els directius, ni expliquen per què collons paguem equips de futbol privats, ni què ha passat amb el banc de València ni què va passar amb l’accident del metro, no podíem expicar res, si ells ens governen, …

Per això nosaltres ens manifestarem a València, per Canal9 i per la TV3, i sobretot perquè els professionals de la primera facen l’esforç de millorar, de no torpedinar la llengua, de no matar-la, aneu a escola a aprendre, com fem la resta que tenim oficis igualment nobles com ells. Ser a TV no et permet de deixar d’aprendre i de fer passar bou per bèstia. Tot no li val, i menys encara amb llengües minoritzades i amenaçades. Sense això, el nostre suport serà limitat a mantenir la TV i buscar nous professionals.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de sense senyal per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent