Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Convidats al Txikiak Handi

La Federació d’Ikastoles de Navarra [Ikastolen Elkastea Nafarroa] ha convidat l’escolagavina a participar de la seua Trobada anual, el 20 d’octubre a Tudela. Naturalment hem organitzat una expedició de lo Alto cap al nord… L’encontre anual d’Ikastoles és un esdeveniment semblant a les Trobades que organitza Escola Valenciana (que també ha sigut convidada) arreu de les comarques valencianes, al llarg del País Valencià. L’objectiu de la invitació és comprometre’ns a signar un manifest conjunt en favor de les llengües minoritzades, dins el projecte TXIKIAK HANDI. Establir enllaços de col·laboració en favor de les llengües i en favor de l’entusiasme per l’escola.

Vet ací el manifest:

‘ÉS GRAN ÉSSER PETIT’ Els sotasignants d’aquest manifest DECLAREM QUE el món és multilingüe. Les llengües són un bé cultural que aporten diversitat i riquesa als pobles de la Terra. Les llengües són bàsiques per al desenvolupament i la identitat dels pobles i de les persones.

REIVINDIQUEM el dret de les llengües minoritzades a ser respectades. El dret a utilitzar la nostra llengua en tots els àmbits de la societat. El dret a una completa oficialitat de les nostres llengües dins del seu territori. El dret a disposar d’ajuts per a normalitzar-les, sobretot en l’àmbit de l’educació.

ENS COMPROMETEM a continuar treballant per la normalització de les llengües, bo i creant nexes que ens unesquen, perquè aquesta unió entre els petits ens farà forts i grans. També ens comprometem a fer difusió d’aquest manifest perquè tinga el màxim de ressò.

Txikiak handi

TXIKIAK HANDI  MANIFESTUA

Behean sinatzen dugunok

ADIERAZI NAHI DUGU:

  • Mundua eleanitza dela.
  • Hizkuntzak altxor kulturalak direla, eta horrek aniztasuna eta aberastasuna ematen diela munduko herrialdeei.
  • Hizkuntzak herrien eta pertsonen identitaterako eta garapenerako funtsezko tresnak direla.

ALDARRIKATU NAHI DUGU:

  • Hizkuntza gutxituak ere errespetatuak eta kontuan hartuak izateko eskubidea.
  • Gure hizkuntzak normalizatzeko behar adina laguntza eta babesa izateko eskubidea, batez ere hezkuntza arloan.
  • Gure hizkuntzek legaltasun osoa izateko eskubidea euren eremuan.
  • Gure hizkuntzetan bizi ahal izateko eskubidea, gizarteko edozein esparrutan.

HONAKO KONPROMISO HAUEK HARTU NAHI DITUGU:

  • Hizkuntzen normalizazioan lanean jarraitzeko, eta gure arteko zubiak eraikitzea, txikion batasunak handi egiten gaituelako.
  • Manifestu honi ahalik eta oihartzun zabalena ematea.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de mestres d'escola per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent