Els dies i les dones

David Figueres

Publicat el 24 d'abril de 2007

ACÍ ESTEM

M’emociona entrar al bloc dels companys d’Ací estem i veure la gran quantitat d’entitats, organitzacions i persones que s’han adherit a la campanya engegada. 

Aquesta nit, al punt de les dotze, a tot el País Valencià i a molts altres llocs d’arreu dels Països Catalans, es commemoraran els tres segles de la pèrdua d’Almansa. Una senzilla llum al lloc més enlairat ens guiarà de nou per trenar l’estima d’ésser encara el poble que camina plegat de Salzes a Guardamar, de Fraga a Maó.

 

Aquesta nit, una munió d’alimares lluiran contra la desmemòria i contra la recondenada voluntat de voler-nos abocar a l’extinció. Aquesta nit un fotimer de llums il·luminaran els rostres d’aquells que no es resisteixen a oblidar d’on venim per saber on anem. Aquesta nit els estels baixaran al meu poble i parlaran en la meva llengua. I ho explicarem als que tot just aprenen a caminar, i ho explicarem als qui ja no ens poden abraçar en aquest ball de llum.

Aquesta nit cridaré en silenci encenent al meu cor la flama de la fraternitat més senzilla i em recordaré d’aquells que em van ensenyar que habitar aquesta terra vol dir participar de renúncies, caminar entre esvorancs, però també admetre que el senders sempre, sempre menen a alguna banda.

Aquesta nit, abans tots aquestes estels tornin a ocupar el lloc els pertoca, dalt la volta enfosquida pel sutge dels qui no entenen que som perquè molts, milions, d’altres van ser per nosaltres molt abans, els diré a cau d’orella que no oblidin mai que ací estem i ens hi estarem molt de temps encara fins que no siguem lliures del tot.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Tribuna per dfigueres | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent